Soția unui medic celebru, declarație sfâșietoare după ce bărbatul i-a fost testat de coronavirus! ”Mi se rupe inima”

Unii medici dezertează în fața amenințării cauzate de coronavirus. Alții însă nu o fac, indiferent de riscuri, ba chiar îi ambiționează și mai tare.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu


In articol:

Una dintre cele mai cunoscute femei din showbiz-ul românesc este soția unui medic reputat, la fel de cunoscut în mediul său. Iar Ileana Badiu, soția medicului Cătălin Badiu, a ținut să facă publică o mărturisire care, poate, va atrage atenția și asupra medicilor care dau totul pe frontul de luptă împotriva coronavirusului.

Citeste si: Nou standard în chirurgia cardiacă, la Spitalul Universitar din București! Un medic celebru face operatii incredibile

Citeste si: Daniela Crudu nu mai poate scăpa de urmele bătăii încasate! Cum arată ochiul Cruduței după pumnii primiți de la iubitul croat? Foto

Citeste si: COVID-19 face prăpăd în România. Cazul viralizează la nivel mondial

”Nu. Nu e niciodată ușor să trăiești alături de un cadru medical. Stresul, gărzile, pacienții mai importanți decât programul familiei, meseria în sine, care dedică întregul om altor oameni decât lui însuși și alor lui… e greu și e greu de înțeles. Numai iubirea poate înțelege în felul ei ciudat. Îl iubesc enorm pe soțul meu și îi respect meseria pe cât pot eu de mult.

Dar zilele acestea totul a luat niște proporții de neimaginat. Pentru toată lumea. Însă mai ales pentru cadrele medicale. Au fost instruite armate întregi pentru război, dar în cazul de față războiul își are terenul de luptă în spitale, iar ei sunt soldații.

Mi se rupe inima când îl văd pe Cătălin venind de la spital, pe fața lui și a colegilor din spital citindu-se spaima firească, umană și normală, apoi îl văd cum pleacă dimineață parcă mai viteaz și hotărât decât oricând să facă bine oamenilor. Eu doar mă uit și simt și nici nu pot să-mi închipui ce este în sufletele și mințile lor.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Azi dimineață i-au ieșit lui și colegilor din secție testele de COVID-19 negative. Aflaseră că au operat săptămâna trecută în urgență pacienți care s-au pozitivat, dar și faptul că și colegi de-ai lor din spital sunt deja bolnavi.

Tot medicii din secția de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Universitar București au fost testați. Sunt toți sănătoși. Așa că pentru moment ne-am bucurat, bineînțeles și eu și copilul nostru, că așa-i la cadrele medicale, mai au și familii p-acasă, dragii de ei, la a căror sănătate se gândesc.

Deci, vor pleca din nou la lupta de salvat vieți așa cum se pricep ei mai bine, în cazul lor operând urgențe cardiovasculare, în cazul fiecăruia dintre acești oameni servindu-i cât pot ei de bine pe cei în suferință. Să vă aibă Dumnezeu în pază lui. Eu atât pot să spun, văzând presiunea și pasiunea la care este supus în aceste zile soțul meu și colegii lui!!!”, a notat, pe contul ei de socializare, Ileana Badiu.

 

 

Medicul Cătălin Constantin Badiu, intervenții incredibile în chirurgia cardiacă

„Noi, echipa medicală de la Spitalul Universitar de Urgență București, facem chirurgie cardiacă minim-invazivă de câțiva ani, de când a fost deschisă secția de chirurgie cardiovasculară. Acum, însă, am mers mai departe, spre proceduri endoscopice de tratare a valvei mitrale, în care trauma unei proceduri minim invazive este și mai redusă, operând valvele bolnave printr-o incizie de aproximativ 3 centimetri printre coaste fără a atinge structurile osoase.

Pe lângă incizia prin care operăm pacientul, mai facem una mai mică prin care introducem endoscopul cu care intrăm până la nivelul structurii cardiace respective, pentru a vedea exact zona care trebuie operată. Camera cu ajutorul căreia sunt redate pe monitoare structurile cardiace nu numai că mărește zona operată, dar o și redă tridimensional.

Așadar, în astfel de operații noi nu vedem direct structura cardiacă operată, ci vedem imaginea 3D transmisă de endoscopul introdus în torace, pe mai multe monitoare. Procedura endoscopică de tratare a valvei mitrale are un beneficiu real și semnificativ pentru pacient, deoarece, așa cum am menționat anterior structurile osoase ale toracelui nu sunt afectate deloc.

Dacă în cazul chirurgiei clasice se deschidea sternul, iar în cazul chirurgiei cardiace minim invazive depărtam coastele, de dată această intrăm pur și simplu prin spațiul de circa un centimetru lățime existent dintre două coaste.

În țări că Germania sau Belgia aproximativ 40% dintre procedurile de vâlvă mitrala sunt efectuate minim-invaziv, dar numai sub 5% prin proceduri endoscopice, numărul de centre și chirurgi care oferă astfel de proceduri fiind încă foarte redus”, explica, cu puțin timp înainte de declanșarea epidemiei de coronavirus, Conf. Dr Cătălin Constantin Badiu.

Despre Spitalul Universitar de Urgență București

SUUB este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din România de grad IA care are în structura sa peste 45 de secții și compartimente în specialitățile medicale și chirurgicale. Anual aici sunt îngrijiți peste 55.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 60.000 de bolnavi în spitalizare de zi, iar consulturile în UPU și Ambulatoriul integrat depășesc 300.000 de pacienți în fiecare an.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit funcțional la începutul lunii decembrie 2019, iar lucrările de construcție la cel mai modern heliport medical în terasă din România au început în luna aprilie a anului trecut.

De asemenea, tot anul trecut, la Spitalul Universitar de Urgență București a fost dat în folosință și Blocul Operator Central care are 11 săli dotate cu aparatură medicală de înaltă performanță.

Acum însă, Spitalul Universitar, ca mai toate spitalele din țară, se confruntă cu o luptă dificilă împotriva noului coronavirus, câteva zeci de pacienți și de cadre medicale testate fiind descoperiți pozitivi.

Galerie foto 
Citește și:

Fotografia inedită postată de Nicușor Dan, după ce a câștigat Primăria Capitalei! Gabriela Firea nu se aștepta la acest gest

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 28 septembrie, prima parte Vezi emisiunea Online

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies