Specialistii ne avertizeaza! Romania va fi lovita de fenomene extreme in urmatorii ani! Cutremure, ger si canicula! Vezi ce se intampla! E grav

Urmatoarele decenii vor aduce schimbari climatice majore, avertizeaza meteorologii. Episoadele de ger, canicula, seceta sau vijelii cu care s-a confruntat tara noastra vor creste in intensitate in urmatorii zeci de ani. De asemenea, cutremurele s-au inmultit in ultima vreme, iar specialistii spun ca ne putem astepta chiar si la un seism de 7,8 pe Richter in urmatoarele decenii.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereIncalzirea globala tot mai accentuata aduce fenomene extreme in tara noastra. Episoadele severe de seceta, ploaie si viscol vor fi tot mai frecvente si de intensitate din ce in ce mai mare.

"Suntem intr-o perioada de dereglare evidenta a climatului mondial. Pe masura ce temperatura creste, si cantitatea de apa in atmosfera sporeste. Când se va depasi 1 grad Celsius, cantitatea de apa din atmosfera creste cu 7%, principalele efecte sunt formarea mai usoara a norilor, ploi intense, perioade de frig, seceta"
, a declarat Mircea Dutu, director Universitatea Ecologica Bucuresti.

fara descriereIn plus, si miscarile tectonice sunt tot sustinute in ultima vreme. Cutremurele s-au inmultit, iar specialistii spun ca un seism puternic poate aparea oricând in zona Vrancea.

fara descriere"Daca este vorba de un cutremur de adâncime, el ar putea sa ajunga la magnitudine de pâna la 7,4 - 7,5. Sunt estimari aproximative. Daca vine mai repede, n-am dori acest lucru, daca vine la o perioada mai lunga de timp, va fi mai mare. Pentru Vrancea limita maxima e de 7,8 - 7,9 pe Richter, dar cutremure de asemenea marime sunt foarte rare, avem un singur cutremur de asemenea marime, care s-a produs in anul 1802"
, a precizat Mircea Radulian, director stiintific INFP, noteaza cei de la realitatea.net.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate