Specialiștii se pregătesc pentru introducerea celei de-a patra doze de vaccin. Care este prima țară care a luat această decizie?

Autoritățile din Israel au luat hotărârea de a introduce doza a patra de vaccin.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Numărul mare de infectări din ultima perioadă i-a îngrijorat pe israelieni. Deși campania de vaccinare a fost puternic promovată, în ceea ce privește imunizarea în rândul copiilor lucrurile se desfășoară lent. De aceea, reprezentanții statului au anunțat că există posibilitatea ca cetățenii din Israel să primească și o a patra doză de ser, împotriva COVID-19.

Citeste si: Octavian Jurma vine cu scenarii sumbre pentru sărbătorile de iarnă: „Probabilitatea ca Omicron sa ajungă in România este de 100%”

Ministrul Sănătății din Israel, decizie radicală în privința vaccinării

Ultimele rapoarte privind pandemia de coronavirus i-a speriat pe guvernanții israelieni. După ce a observat că numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut alarmant, ministrul Sănătății din Israel a anunțat pregătirile pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin: "Având în vedere că virusul este aici și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru o a patra injecție.", a transmis medicul Salman Zarka, imediat după anunțul ministrului, pentru postul de radio "Kan".

Autoritățile au luat această decizie în urma numărului mare de infectări

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Mai mult, doctorul a declarat că este posibil ca de acum înainte oamenii să fie nevoiți să se vaccineze o dată pe an: "Aceasta este viața noastră de acum înainte, în valuri.

Dacă învățăm lecțiile din cel de-al patrulea val, trebuie să luăm în considerare posibilitatea cu noile variante.(...) Se pare că la fiecare câteva luni vom avea nevoie de un nou vaccin. Ar putea fi o dată pe an.", a mai spus Zarka, într-un interviu pentru timesofisrael.com, potrivit Platech.ro.

Ministrul Sănătății din Israel a făcut anunțul cu privire la a patra doză de vaccin

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Măsuri dure împotriva COVID-19, în alte state din Europa

Dacă Israelul a anunțat deja introducerea unei a patra doze de vaccin, Austria a întrecut orice stat în privința măsurilor împotriva COVID-19.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în privința tulpinii Omicron: ”Probabilitatea să se răspândească la nivel mondial este ridicată”

Reprezentanții austrieci au instituit carantina totală în urmă cu o săptămână, iar din luna februarie a anului viitor vaccinarea va fi obligatorie: "Trebuie să privim realitatea în faţă.

În pofida lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze. Decizia nu a fost simplă. Nimeni nu își dorește astfel de măsuri care limitează libertățile.", a transmis cancelarul Alexander Schallenberg.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies