
In articol:
De peste un an întreaga lume duce o luptă cu o boală nouă, care a facut milioane de îmbolnăviri și a omorât tot la fel de mulți oameni. Această pandemie a arătat cât de pregătite sunt sau nu sistemele medicale să facă față unui inamic nevăzut. Greul a picat pe umerii cadrelor medicale, unde aceștia duc lupte crunte pentru a salva cât mai multe vieți.
Însă lupta este tot mai grea în fiecare zi. Numărul bolnavilor crește alarmant și de asemenea și cel al celor care pierd lupta cu infecția.Spitalul este câmpul de luptă, iar medicii și asitentele sunt soldații care înearcă din răsputeri să iasă învingători. Dar resursele sunt limitate, iar acest lucru a îndemnat autoritățile din Los Angeles, SUA, să recurgă la o decizie care va pune capăt multor vieți.
Cu spitalele arhipline, medici extenuați și asistente care nu mai fac față, s-a decis ca ambulanțele să nu mai transporte pacienți la spital, ci să-i lase acasă. Astfel, oamenii cu probleme foarte grave și care au nevoie de ajutor de specialitate nu-l vor mai primi.
Bolnavii sunt lăsați să se descurce cum pot [Sursa foto: PixaBay]
Citeste si: Ce trebuie să ai în mașină iarna? Trusa completă a șoferului pentru o călătorie fără griji - libertatea.ro
Citeste si: Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii - bzi.ro
Ce decizie au luat autoritățile din Los Angeles
Autoritățile au fost forțate să recurgă la măsuri dure, care limitează șansele de supraviețuire a pacienților din Los Angeles. Serviciului deambulanță îi este interzis să mai transporte persoane cu cazuri grave la spital.
Astfel, fie că sunt victimele unui accident, au fost împușcate, suferă de vreo boală sau au un infarct, deci persoane în stare gravă și cu șanse mici de supraviețuire, nu vor mai fi transportate la spital de câtre ambulanță.
Citeste si:Monica Pop nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Medicul a spus și motivul
De asemenea, ambulanțierii au ordin de a folosi cât mi puțin din rezervele de oxigen, fiind permis doar în cazuri extrem de grave.
Astfel, locuitorii din Los Angeles sunt îndemnați să sune la serviciul de urgență doar în cazuri foarte grave, iar cei care nu au o urgență medicală absolută timpul
de așteptare este de până la 18 ore.În Los Angeles sunt internate peste 7.500 de bolnavi infectați cu virusul SARS-CoV-2 , iar șansele lor de supraviețuire sunt limitate.