Spitalele din România se luptă cu bacteria Clostridium difficile. Numărul deceselor crește

Medicii specialiști au tras un semn de alarmă cu privire la bacteria Clostridium difficile.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Mihaela

Clostridium difficile
Clostridium difficile[Sursa foto: PixaBay]

În spitalele din România mulți pacienți mor din cauza infecțiilor nosocomiale. În unitățile spitalicești se regăsește Clostridium difficile, una dintre cele mai periculoase și rezistente bacterii, aceasta este un pericol pentru românii internați în spitale. Ba mai mult, Clostridium difficile este și cauza multor decese.


In articol:

De asemenea,în anul 2014 instituțiile au început să implementeze un sistem național de supraveghere împotriva bacteriei Clostridium difficile, cu toate acestea numărul de cazuri au început să crească din ce în ce mai mult în unitățile spitalicești. 

Citeste si: Un fost primar bolnav de COVID a reușit să fugă din spital, după ce s-a luptat fizic cu două asistente care încercau să-l oprească. Momentul halucinant a fost filmat VIDEO

Citeste si: A scăpat de COVID, dar a murit cu infecție nosocomială Clostridium. Pacienta a fost plimbată între mai multe spitale din Prahova

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

istockphoto-838214376-170667a.jpg

Numărul pacienților decedați s-a ridicat la cifra de 1.000 de persoane.

În plus, și medicii specialiști au tras un semn de alarmă cu privire la bacteria Clostridium difficile, ei au declarat că au existat niște protocoale de administrare a unor antibiotice pe care le foloseau împotriva bacteriei. Ba mai mult, bacteria Clostridium difficile fiind una periculoasă, antibioticele nu și-au putut face efectul și astfel riscul deceselor a crescut.

”Infecția determinată de Clostridium difficile (ICD) se manifestă de regulă printr-un sindrom diareic; există cazuri în care evoluția este severă, cu dilatarea colonului și afectarea întregului organism de către substanțele eliberate de la acest nivel  (megacolon toxic) situație în care rata de decese poate fi de 50-60% în absența unui tratament adecvat și administrat precoce.” au spus specialiștii.

Pe parcurs au mai fost scoase la iveală și alte bacterii periculoase care au ajuns și ele să reziste la fiecare antibiotic administrat pentru românii care sunt internați în centrele spitalicești, potrivit raportului INSP.

De precizat este că, România a avut o pondere progresivă înregistrată în raport cu statele Uniunii Europene, aproximativ 70% din totalul cazurilor. 

Sursa: Impact

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Profesor decapitat, lângă o școală din Paris! Criminalul a publicat pe internet imagini cu bărbatul ucis: „A îndrăznit să-l pângărească pe Mohammed”VIDEO

VIDEO. Nuntă întreruptă chiar de soția mirelui. Femeia care a intrat peste soțul ei în Biserică, în momentul în care acesta se căsătorea cu altcineva!

Cel mai bun ceai pentru slăbit sănătos: Ceaiul albastru. Te ajută să scazi în greutate și protejează sănătatea inimii

Bunica și-a lăsat nepotul să-i cadă din brațe, pentru a-și salva paharul de băutură! Momentul a fost filmat și a stârnit un val de reacții pe internet

Managerul spitalului Victor Babeș din Capitală trage un semnal de alarmă: „Sunt pacienți care așteptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies