Stăpâne, ai COVID-19! Cum simte un câine coronavirusul

Autoritățile străine instruiesc câinii polițiști să adulmece coornavirusul! Iată cum!

Câini polițiști instruiți să adulmece coronavirusul
Câini polițiști instruiți să adulmece coronavirusul[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Emiratele Arabe Unite au pregătit deja polițiști cu patru picioare pentru a depista pasageri aerieni asimptomatici în aeroporturi.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 27 ianuarie 2021. Peste 3000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Autoritățile au făcut un experiment în acest sene, chiar pe aeroportul din Dubai.

În videoclipul postat de polițiștii din Emiratele Arabe Unite sunt cinci câini de rase diferite. Animalele respective sunt antrenate să găsească explozivi prin miros, două dintre ele caută cadavrele (participă la operațiuni de căutare și salvare) și încă două nu au primit niciun antrenament special înainte. Timp de două săptămâni înainte de testare, tuturor le-a fost prezentat modul în care miros persoanele infectate cu CoViD-19.

Citeste si: Pașaportul de vaccinare, adoptat oficial de Islanda! „Obiectivul este de a facilita circulaţia între ţări”

După cum puteți vedea din videoclip, tovarășii cu patru picioare ai polițiștilor nu adulmecă oameni, așa cum s-ar putea presupune. Totul se întâmplă puțin diferit. În primul rând, medicii preiau mostre de sudoare axilară de la pasageri și le plasează în containere speciale.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Câini polițiști instruiți să adulmece coronavirusul
Câini polițiști instruiți să adulmece coronavirusul[Sursa foto: Captură YouTube]

În studiul au fost folosite mirosurile a peste 100 de persoane cu coronavirus confirmat și 110 cu rezultat negativ al testului. La comandă, câinele adulmecă mai multe conuri la rând și se știe că una dintre probe a fost luată de la o persoană infectată. Dacă câinele recunoaște o notă de coronavirus în miros, acesta se oprește și se așează în fața conului.

Ca rezultat, s-a dovedit că 15 dintre toți câinii au ghicit corect virusul în 90% din cazuri și chiar mai des, în rest, precizia minimă a fost de 71%.

Cum o fac?

Câinii au 300 de milioane de receptori în nas, de 60 de ori mai mulți decât oamenii. Este demn de remarcat faptul că aceste animale au un alt organ olfactiv în partea superioară, care se numește vomeronasal, sau organul lui Jacobson, în onoarea chirurgului danez Ludwig Jacobson care l-a descris în 1811.

Apropo, o persoană are și acest organ, dar este situat pe septul nazal și nu este atât de puternic dezvoltat. După cum au remarcat cinologii și medicii veterinari, zona creierului responsabilă de mirosurile unui câine este de 40 de ori mai mare decât la o persoană. Și asta, în ciuda faptului că întregul creier ca întreg este de cinci ori mai mic. Creierul anterior al caninului conține un bulb olfactiv suplimentar.

Câini polițiști instruiți să adulmece coronavirusul
Câini polițiști instruiți să adulmece coronavirusul[Sursa foto: Captură YouTube]

sursa- life.ru

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Rețeta de salată cu ou a lui Keed de la Chefi la cuțite 2021. Concurentul din echipa lui Florin Dumitrescu a luat punctaj maxim pentru preparatul său

Horoscopul zilei marți, 15 iunie 2021. Racii au probleme mari în cuplu

Calendar ortodox, luni 14 iunie 2021. Ce sfinți sunt prăznuiți azi

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Lovitură totală pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani. Guvernul pregătește bomba: Vor fi taxați

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Tragedie în televiziune! O celebră prezentatoare are cancer. Chiar ea a făcut anunțul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies