Stare de alerta. Restaurantele, terasele si mall-urile mai mari raman inchise

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi seară, că pe durata stării de alertă rămân închise restaurantele, terasele şi mall-urile mai mari de 15.000 de metri pătraţi.

stare-de-alerta-mall
stare-de-alerta-mall
Autor: R.L.

In articol:

stare-de-alerta-mall
stare-de-alerta-mall
Se deschid, însă, centrele comerciale mai mici şi magazinele cu ieşire directă în stradă. Organizarea de evenimente cu public sau a manifestaţiilor este interzisă.

”Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, concerte sau orice alte întruniri în spaţii deschise, precum şi de activităţi culturale, ştiinţifice, artistice, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, activităţi

de fitness, activităţi în piscine şi de tratament balnear desfăşurate în spaţii închise”, a anunţat, joi seară, Raed Arafat, citind din Anexa la Hotărârea CNSU.

Stare de alerta. Restaurantele, terasele si centrele comerciale mai mari de 15.000 de metri patrati raman inchise

Potrivit acestuia, sunt exceptate slujbele religioase, dar care se desfăşoară exclusiv în aer liber.

”Practicile şi ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcaşurilor de cult (cu participarea a maxim 16 persoane) se realizează cu respectarea măsurilor de prevenire şi protecţie stabilite. Slujbele religioase desfăşurate în spaţii publice, în exteriorul lăcaşurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice”, se mai arată în Hotărârea CNSU.

Citeste si: Stare de alerta. Ce se intampla cu persoanele care se intorc din strainatate

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Stare de alerta la nivel national pe 30 de zile! Purtarea mastii e obligatorie! Toate masurile decise

Citeste si: Stare de alerta. Care sunt conditiile in care este permisa deplasarea in afara localitatilor

Se mai deschid saloanele de înfrumuseţare, muzeele, bibliotecile şi săşile de expoziţii, dar cu respectarea măsurilor de prevenire şi protecţie;
Sunt permise activităţile recreativ-sportive în aer liber, precum ciclismul, drumeţiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul şi altele asemenea, care se desfăşoară cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună.

”Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spaţiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât şi la terasele din exteriorul acestor locaţii. Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 activităţile de preparare a hranei, cât şi de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive in“, „room-service“, livrare la client, ”take-away” etc”, a mai stabilit CNSU.

De asemenea, este suspendată temporar activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţa construită mai mare de 15.000 mp, în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

Sunt exceptate vânzarea produselor alimentare, veterinare, farmaceutice, a produselor şi serviciilor de optică medicală şi a serviciilor de curăţătorie; vânzarea produselor electronice şi electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului; activitatea desfăşurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei şi este întreruptă comunicarea cu restul complexului.

sursa: news.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anisia Gafton, una dintre cele mai apreciate actrițe de umor, show dedicat zilei de 15 mai! ”Ieșim o tură, dar cu măscuța pe gură”

Stare de alerta. Ce se intampla cu persoanele care se intorc din strainatate

Stare de alerta la nivel national pe 30 de zile! Purtarea mastii e obligatorie! Toate masurile decise

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Avem restricții de Sărbători? Raed Arafat a zis clar pentru toată România

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Dezvăluirile care au cutremurat lumea sportului! ”M-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta în cap”

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies