Starea de alertă nu îi împiedică pe români să nu iasă din case. Cozi interminabile la instituții

O consultație, plata impozitului sau eliberarea unui certificat de deces sunt câteva dintre motivele care, chipurile, nu suportau amânare și care au ținut și marți sute de oameni la cozi uriașe.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

Umăr la umăr s-a stat și astăzi în fața Spitalului Militar din București unde zeci de oameni s-au nimerit toți o dată la coadă.

Derutați și nerăbdători să scape cât mai repede, tineri sau bătrâni, cu măști de protecție la gură sau fără, cu toții au avut de îndurat destul până când și-au rezolvat problemele. Și asta pentru că spitalul e ca o fortăreață. Autoturismele care intră în curte sunt dezinfectate de militari și fiecare persoană trece prin triajul epidemiologic - adică li se ia temperatura și trebuie să răspundă la anumite întrebări.

Citeste si: Arafat: Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu să revenim la situaţia de dinainte

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Evident, că în puhoiul de lume ce s-a strâns pe la porțile spitalelor există și oameni care ar fi putut să se lipsească de o astfel de corvoadă. Tocmai de aceea, cei care nu au probleme urgente de sănătate sunt sfătuiți să stea acasă și să ia legătura cu medicul de familie - prin internet sau telefon. Doar că și atunci când îl ferește Dumnezeu de vreo boală - românul nu se dă bătut. Așa se face că alte sute de buni platnici s-au îngrămădit la taxe și impozite.

Nu e loc de amânare și-au spus mulți - în vreme ce alții au făcut cale întoarsă când au dat piept cu aventura la care ar fi urmat să se înhame.

Citeste si: VIDEO | Coşmar în Vama Nădlac

Scenele se repetă obsesiv de ieri în toată țara. La Buzău, lumea s-a trezit cu noaptea în cap, fiecare cu speranța că va izbuti să ajungă primul la poarta primăriei. Explicații pentru starea de urgență s-au găsit rapid.

Autorităţile locale le reamintesc oamenilor care vor să-şi achite impozitele că termenul limită a fost extins până pe 30 iunie. De asemenea, acolo unde este posibil, impozitele ar trebui plătite online, pentru a se evita astfel de situaţii.

Citeste si: Cand se deschid hotelurile, terasele si restaurantele in Romania? Marcel Vela a facut anuntul

Galerie foto 
Citește și:

Bilanț Covid-19, 29 septembrie! Peste 1.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Gabriela Firea, mesaj dur pentru Nicușor Dan după ce a câștigat alegerile locale! "Primarul general ales spune că..."

Polițiști, amenințați cu bătaia și jigniți de un grup de scandalagii beți. Imagini șocante din seara alegerilor locale 2020

Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri în premieră, după ce a pierdut alegerile la sectorul 1! ”Dan Tudorache e un tip rigid și speriat, Clotilde Armand nu știe administrație publică”...

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de marți, 29 septembrie. Vezi emisiunea Online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies