Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare

Raed Arafat a anunțat că starea de alertă de va prelungi cu încă 30 de zile.

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare
Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare[Sursa foto: pexels]
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Raed Arafat a anunțat că starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Ce măsuri vor fi aplicate în perioada următoare?

Starea de alertă se prelungește

Astăzi, 10 mai, în ședința de Guvern a fost aprobată Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă, pe durata de 30 de zile, începând cu data de 13 mai.

Persoanele vaccinate vor putea beneficia de anumite lucruri în perioada următoare. Iată care sunt noile măsuri pentru perioada următoare.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare
Raed Arafat [Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce facilități au persoanele vaccinate. Florin Cîțu, anunț despre renunțarea la mască

  1. Permiterea circulației persoanelor, în afara gospodăriei, în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 02.00 – 05.00, dimineața, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan.
  2. Este eliminată restricția privind participarea la organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase, legate de domiciliu. Astfel se va permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al ministrului Sănătății și al Secretariatului de stat pentru culte.
  3. Crearea posibilității astfel încât competițiile sportive să se poată crea pe teritoriul României, cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și  cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă  între a 15-a zi și a 19-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care pezintă rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
    Asta era propunerea CNSU. S-a adăugat la cererea ministrului Sănătăţii şi testul antigen, nu mai vechi de 24 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat.
  4. Organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, realizarea spectacolelor și concertelor, să se poată desfășura cu participarea publicului de peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății, iar regulile privind testele PCR, antigen și persoanele care au fost bolnave în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de 15 zile, rămân valabile similar cu cele pentru activitățile sportive.",
    a declarat Raed Arafat. 
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, anunț important despre elevii care se întorc miercuri la școală. Ce trebuie să știe elevii din clase terminale

Vlad Voiculescu, cuvinte grele la adresa premierului, după ce a fost demis împreună cu Andreea Moldovan: „A fost echivalentul ceva mai cizelat la acel 'Fă,...

Anunțul momentului despre vaccinarea copiilor! Nelu Tătaru, primele declarații

Horoscop Zilnic Joi 17 Iunie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere

Nenorocirea care lovește crunt România! Oamenii sunt disperați. Li se fură pământurile

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies