Statul îți poate oferi 7.300 de euro gratis. Ce condiție trebuie să îndeplinești

Familiile cu copii mulți ar putea primi bani pentru a-și achiziționa un autoturism.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Familiile cu copii mulți ar putea primi bani pentru a-și achiziționa un autoturism cu mai multe locuri, necesar pentru deplasarea întregii familii.
O propunere legislativă înregistrată în Parlament, în ajunul Crăciunului, vrea să reglementeze posibilitatea ca, din acest an, familiile cu mai mulţi copii să poată accesa fonduri nerambursabile de până la 35.000 de lei, pentru a-şi cumpăra o maşină nouă şi spaţioasă, informează adevarul.ro.

Potrivit propunerii legislative aflată în dezbatere la Parlament, începând cu 1 iulie, familiile cu trei sau mai mulți copii și-ar putea cumpăra o mașină nouă, nepoluantă, cu ajutorul unor sume nerambursabile din partea statului.
Programul se va numi "Un autoturism pentru fiecare familie".
Pentru a intra în acest program autoturismele achiziţionate trebuie să fie obligatoriu foarte puţin poluante, de tip EURO 5 sau EURO 6.

Citeste si: Horoscop bani 2020. Trei zodii sunt favorite: Capricornii se îmbogățesc

Citeste si: Ce pensie are soția lui Ion Iliescu! Nina Iliescu a recunoscut câți bani încasează în fiecare lună

 

Proiectul are în vederea siguranța vieții copiilor

Importanţa achiziţionării unei maşini noi este punctul de bază al programului întrucât acestea sunt construite conform ultimelor standarde de siguranţă, ceea ce în viaţa unei familii reprezintă cel mai important criteriu în alegerea unei maşini “, se arată în motivarea propunerii legislative. În document se precizează că lipsa unei oferte de finanţare adecvate familiilor numeroase în ceea ce priveşte sectorul auto afectează nivelul de trai al populaţiei. „De cele mai multe ori, alegerea unei maşini are la bază raţionamente estetice şi financiare. Însă atunci când apar copiii, contează foarte mult alegerea unei maşini care asigură atât confortul, cât şi siguranţa pentru întreaga familie“, se mai arată în expunerea de motive.

Condiții de înscriere în program

Beneficiarii vor fi obligatoriu cetăţeni români, cu domiciliul în România, care la data solicitării finanţării nerambursabile au în întreţinere sau îngrijire trei sau mai mulţi copii, arată avocatnet.ro. Apoi, solicitanţii trebuie să nu înregistreze obligaţii financiare la buget sau restanţe la plata unor credite bancare. Persoanele care cer banii sunt obligate să îşi asume în scris plata diferenţei până la preţul final de vânzare a autovehiculului cumpărat

Pe piaţa din România aceste maşini pleacă de la preţuri minime de 16.000 de euro, dar pot ajunge uşor şi la 35.000 de euro. Cum suma pe care o dă statul echivalează aproximativ 7.300 de euro, un simplu calcul ne arată că cei care vor intra în acest program vor fi obligaţi să aibă fonduri proprii de cel puţin 9.000 de euro.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate