Statul scoate insule la închiriere. Prețurile pornesc de la 535 de dolari/an

Provincia Liaoning din nord-estul Chinei găzduiește sute de insule nelocuite și toate sunt disponibile pentru închiriere, scrie CNN.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Deși insulele, precum majoritatea terenurilor și resurselor din China, sunt deținute de guvern, acestea pot fi închiriate persoanelor fizice.

Prețurile lor pornesc de la 3.700 yuani/ha (535 dolari) pe an, până la 25 milioane yuani/ha (3.62 milioane de dolari) pe an, potrivit agenției de știri Xinhua.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

589 de insule au fost scoase la vânzare de China

Dintre cele 633 insule din provincia chineză, 44 sunt locuite, iar restul de 589 sunt părăsite. Deși unele dintre insule se află în largul coastei Mării Galbene, multe sunt împrăștiate de-a lungul râului Yalu care separă Liaoning de Coreea de Nord.

În ultimii ani, presiunea asupra resurselor marine din regiune a crescut, iar unele dintre insule și teritoriul marin din împrejurimi au fost „utilizate ineficient”, precizează sursa citată.

Care sunt condițiile să îți iei o insulă în China

Cei care doresc să închirieze o astfel de insulă trebuie să specifice cum vor folosi terenul și să prezinte periodic planuri specifice de dezvoltare. Există mai multe categorii posibile, fiecare cu prețuri diferite: turism, agricultură, pescuit, energie regenerabilă sau dezvoltare urbană.


Citește și:

Descindere surpriză a polițiștilor! Au fost prinși interlopii implicați în măcelul din Chiajna, a cărui victimă a fost și Călin, fratele Alinei Pană!

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Tânără, luată cu forța dintr-un mall din Arad. Fata a fost răpită de doi bărbați și o femeie

Un preot din Brașov s-a stins din viață din cauza coronavirusului La câteva zile, fiul și soția bărbatului au murit și ei

Ce afaceri are, de fapt, primarul care și-a umilit fiica. Profit de aproape 3 miliarde în 2019

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies