Strigăt de ajutor de la Spitalul „Marie Curie”. 30 de bebeluși născuți prematur ar fi murit în ultimul an din cauza lipsei dotărilor din unităţile medicale

Sute de bebeluşi se sting în fiecare an pentru că nu beneficiază de o operaţie ori pentru că lipsesc tratamentele

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

Sute de bebeluşi se sting în fiecare an pentru că nu beneficiază de o operaţie ori pentru că lipsesc tratamentele

Dramă fără sfârşit pentru părinţii care au copii cu probleme de sănătate. În fiecare an se sting sute de bebeluşi, aşteptând să le vină rândul pe masa de operaţie sau la tratament.


In articol:

“30 de copii au murit aşteptând pe o listă şi ne-am uitat la ei pentru că nu am putut să le facem nimic. Nu am putut să îi internăm să îi tratăm”, este strigătul de ajutor al medicului Cătălin Cîrstoveanu, doctorul care încearcă să trateze nou-născuţii cu probleme grave de sănătate din toată ţara.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: Facebook]

Cătălin Cîrstoveanu este şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi Marie Curie, unde ajung cazurile cele mai grave din România, iar asta face de multe ori diferenţa dintre viaţă şi moarte. Din păcate 30 de copii s-au stins în ultimul an aşteptând să prindă un loc în secţia ATI a spitalului Marie Curie.

Citeste si: Lavinia Pârva a vorbit deschis despre divorţ! Ştefan Bănică a aflat din presă - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Citeste si: Rareș, un băiețel de patru luni, suferă de o boală care îi ia zilnic din lumina ochilor. După prima operație, copilul a fost implicat într-un accident rutier

Cătălin Cîrstoveanu spune că secţia pe care o conduce are 110 % grad de ocupare

“Când spunem că nu mai avem bani, ne așteptăm la o reacție. Spunem foarte clar: de o lună și jumătate am rămas fără bani. La noi banii înseamnă sute de mii de RON. Am spus la începutul anului că avem nevoie de 2,5 milioane de lei. Am primit 1,3 milioane plus încă 100.000. Și am spus: astea trei luni până în decembrie, suntem morți”, a declarat medicul.

Doctorul spune că au fost mai multe situații în care unitatea medicală a cumpărat ”pe caiet” tratamente și echipamente care le puteau salva viețile nou-născuţilor: ”O să construim singuri, asta o să facem”, a mai spus Cîrstoveanu care le-a mulțumit celor sutelor de persoane care donează 2 euro pe lună, bani cu care spitalul își asigură cele necesare. Cătălin Cîrstoveanu a lansat de-a lungul timpului diferite campanii de strângere de fonduri pentru Spitalul Marie Curie. Din banii strânşi, secţia ATI a fost modernizată, ba chiar s-a mai înfiinţat o secţie de cardio-chirurgie.

Cum se pot face donaţii pentru campania "Inima Copiilor"

Extinderea secţiei pentru bebeluşii cu probleme grave de sănătate poate fi susţinută prin donaţii în conturile Asociaţiei Inima Copiilor, cu menţiunea: Pentru campania "BINE"

RON: RO96 BUCU 0463 3385 2511 RO01
EUR: RO53 BUCU 0463 3385 2511 EU01
CHF: RO74 BUCU 1111 2100 7905 0CHF
Alpha Bank – Sucursala Dorobanti
SWIFT Code: BUCUROBU Beneficiar: Asociaţia Inima Copiilor

Citeste si: Povestea emoționantă a gemenilor Mihail și Galina, bebelușii care au nevoie de cel mai scump tratament din lume! Șansa lor la viață costă 4,2 milioane de dolari

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată care este motivul pentru care Raluca vrea să divorțeze cât mai repede de Pepe!

ALERTĂ maximă granița României. Ungurii se revoltă! Vor bloca totul

S-a aflat adevăratul câștigător de la Ferma 2020! Nu este Augustin Viziru. Detalii incendiare

Povestea dramatică a Marei, o fetiță de 11 ani din Teleorman, crescută de bunică! Are nevoie de ajutor pentru a merge la școală

Ramona Bădescu, dramă fără margini. A izbucnit în plâns la tv: „Tata este și grav bolnav și...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies