SUA invadează Europa de Est pe mare. Mutarea enervează Rusia. Cât are de suferit România?

SUA își întăresc pozițiile în flancul estic al Europei prin intensificarea forțelor armate. Decizia a fost luată în urma evenimentelor din strâmtoarea Kerci

Distribuie pe:

Autor: D.A.

SUA invadează Europa de Est pe mare. Mutarea enervează Rusia


In articol:

Evenimentele din 2018, când în strâmtoarea Kerci s-au desfășurat cele mai sensibile ciocnire între Rusia și Ucraina din ultimii ani, nu au rămas fără urmări. Astfel, SUA și-au intensificat, oficial, asistența pentru forțele navale ale Ucrainei. 

De ce intervin SUA. Ce s-a întâmplat în strâmtoarea Kerci?

Strâmtoarea Kerci a devenit un punct fierbinte al lumii în 2018. Atunci, navele rusești au izbit un remorcher ucrainean și au deschis focul asupra a două nave militare care îl însoțeau. În urma incidentului, 24 de marinari ucraineni, împreună cu cele trei nave ale acestora, au fost sechestrate de Rusia pe o perioadă lungă de timp. Atât marinarii, cât și navele au fost readuse în Ucraina de abia toamna trecută, după intense negocieri, noteaz defenseromania.ro.

În iunie, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că a aprobat vânzarea către Ucraina a 16 nave de patrulare Mark VI. Acest gen de nave se află în dotarea US Navy Riverines. Versiunea din SUA are două sisteme de arme MK 50 de calibru 50 mm, operate de la distanță, două sisteme de arme MK 38 Mod 2 calibru 25 mm, operate de la distanță, un sistem optic avansat și alte două mitraliere de calibru 50 mm.

Citeste si: Cele mai compromițătoare dezvăluiri despre Meghan și Harry. Cuplul e revoltat - evz.ro

Acordul este în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari. Conform Defense News, vânzarea include 32 de sisteme MSI Seahawk A2, 20 sisteme radar electro-optice / infraroșu sau FLIR; 16 sisteme de identificare, 40 de tunuri MK44 30mm și echipamente de comunicare și suport nespecificate.

Ucraina se înarmează cu rachete americane

Flota Ucrainei ar putea beneficia, de asemenea, de rachete americane Harpoon. Primul zvon în legătură cu această afacere a apărut anul trecut.

Pentagonul examinează posibilitatea de a livra Ucrainei rachete Harpoon pentru dotarea flotei. Această declarație îi aparne lui Iurii Tabah, căpitan de rangul întâi în rezervă.

„Acestea sunt rachete foarte srioase", spune Tabah care a adăugat că astfel Ucraina ar putea să facă față agresiunii Federației Ruse în Marea Neagră și Azov.

Militarul a mai adăugat că Donald Trump are merite deosebite în confruntarea dintre Rusia și Ucraina. Datorită Administrației Trump, prețul la petrol este mic ceea ce împiedică dezvoltarea Rusiei. Un alt merit este poziția lui Trump față de gazoductul Nord Stream 2.

Harpoon este o rachetă dezvoltată de Boeing care se bazează pe radar propriu, aflată în dotarea a numeroase armate din lume.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate