Subiecte Evaluare Naţională 2020. Ministrul Educației a făcut anunțul oficial

Subiecte Evaluare Naţională 2020. Examenele de Evaluare Națională 2020 încep luni, 15 iunie 2020, cu proba de Limba Română, iar ministrul Educației, Monica Anisie, a lansat un avertisment cu privire la subiectele pentru primul examen.

Subiecte Evaluare Naţională 2020. Ministrul Educației a făcut anunțul
Subiecte Evaluare Naţională 2020 elev examen

In articol:

Subiecte Evaluare Naţională 2020. Ministrul Educației a făcut anunțul
Subiecte Evaluare Naţională 2020 elev examen

Subiecte Evaluare Naţională 2020. Ministerul Educației a anunțat, duminică, faptul că 172.000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională 2020 în prima etapă a examenului, care începe luni, 15 iunie, cu proba la Limba Română.

Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30, iar pentru o bună organizare la fiecare școală au fost întocmite grafice, pentru a nu exista aglomeraţii la centrele de examen.

Evaluarea Națională 2020 începe pe 15 iunie

Elevilor li se va lua temperatura de către un cadru medical, care realizeaza triajul epidemiologic şi îi va îndruma pe elevi către sălile de examen.

În cazul în care un elev are temperatura mai ridicată de 37,3, acesta va mai fi testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute.

Elevul nu va fi primit în examen, dacă temperatura nu scade nici dupa a treia măsurătoare. Astfel, medicul este nevoit să-i anunțe pe părinţi şi pe medicul de familie.

„Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale sa repete sucesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii.

Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie.

Va fi lăsat să plece după ce familia e anunțată”, a declarat Monica Anisie.

Subiecte Evaluare Naţională 2020. Monica Anisie trage un semnal de alarmă

Din cauza faptului că pe internet circulă tot felul de variante de subiecte, Ministrul Educației atrage atenția că acestea nu sunt cele oficiale

„Vă asigur că ceea ce circulă pe internet nu e de la Ministerul Educației.

Nu vă lăsați păcăliți de așa zise subiecte care circulă pe internet. Aceastea nu sunt cele pe care le veți primi mâine dimineață. Mâine se vor extrage subiectele”, a precizat Monica Anisie.

Evaluarea Națională 2020. Tot ce trebuie să știi despre noile reguli de la examene

Elevii care au terminat clasa a VIII-a încep de luni Evaluarea națională 2020, în condiții speciale din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

Vineri, 12 iunie, școala s-a încheiat, dar pentru cei care dau examene în acest an, încep cu adevărat emoțiile. Din cauza pandemiei de coronavirus, toate examenele vor avea reguli speciale în această perioadă.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Primii care intră în focurile examenelor sunt absolvenții claselor a VIII-a, care încep luni Evaluarea națională 2020.

Primul examen, cel la Limba și literatura română, va fi luni, 15 iunie, urmat pe 17 iunie de proba la Matematică și pe 18 iunie de examenul la Limba maternă, acolo unde este cazul.

Atât elevii, cât și profesorii au emoții. Aceste examene reprezintă un adevărat test și din punctul de vedere al măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Examenul începe la ora 9.00 și durează două ore. Însă, fiecare școală și-a anunțat elevii să vină mai devreme cu circa două ore, pentru că înainte de a intra în clase, aceștia trebuie evaluați medical, li se măsoară temperatura, au la dispoziție dezinfectant și li se oferă măști de protecție.

Evaluarea națională 2020. Măștile de protecție sunt obligatorii pe durata examenului

Măștile de protecție sunt obligatorii pe durata examenului, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care îi asistă. De asemenea, distanțarea socială a impus ca îm sălile de clasă să fie mai puțini elevi decât de obicei, în medie 8, maximum 10 într-o sală, în funcție de dimensiunea acesteia. Tot din cauza noilor restricții, elevii au fost informați dinainte în ce sală de clasă au fost repartizați, pentru că accesul în școală se va face în această ordine și doar însoțiți de profesorul supraveghetor.

Înainte de aducerea subiectelor, profesorul supraveghetor le explică elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată pe care le-a înmânat-o. Pe această coală tipizată, elevul își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și completează lizibil celelalte date de pe colțul care urmează să fie lipit. Colțul colii tipizate este lipit numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor și după ce aceștia semnează în interiorul porțiunii care urmează să fie sigilată, așa cum prevede metodologia de desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Citeste si: Subiecte şi barem Română Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare. Aceștia completează, pe fiecare dintre colile tipizate folosite, datele personale, în colțul care urmează să fie lipit. Pentru lipirea colțului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante, pentru toți elevii din școală.

Examenele de la Evaluarea Națională 2020 încep la ora 9:00. În acel moment sunt deschise în fiecare sală de curs plicurile sigilate cu subiectele multiplicate.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală și niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea.

În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și cere părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. Pentru examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen.

Elevii care vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, prevede metodologiade desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Evaluarea Națională 2020. Ce pățesc elevii care sunt prinși copiind sau cu telefonul la ei

Încă înainte de începerea examenului, elevilor li s-a explicat că nu au voie asupra lor ”în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați”. Lista obiectelor interzise: telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la internet, la rețele de socializare și care ar putea fi folosite pentru comunicare cu alți candidați sau cu exteriorul. Pentru a lăsa toate aceste obiecte în afara sălii de examen, fiecare școală a organizat o garderobă, o sală de depozitare, care va fi păzită în toată perioada examenului.

Elevii de la Evaluarea națională 2020 prinși că încearcă să copieze sau că au la ei telefoane/obiecte interzise sunt dați afară din examen și primesc nota 1, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

15 iunie 2020 – Proba de Limba și Literatura română- scris

17 iunie 2020 – Proba de Matematică -scris

18 iunie – Proba de Limba și Literatură maternă – scris

22 iunie (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

22 iunie (între 16.00 și 19.00) și 23 iunie (între 8.00 și 12.00) – Depunerea contestațiilor

23 -26 iunie – Soluționarea contestațiilor

27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Noi reguli la intrarea în România! Ce au decis autoritățile în contextul apariției variantei Omicron

Calendar Creștin Ortodox 7 decembrie 2021. Astăzi sunt pomeniți Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș și Sfântul Ierarh Ambrozie, episcopul Mediolanului

Bărbatul care l-a jefuit pe Marius Csampar în tren, condamnat la închisoare! Doar o parte din aparatura furată a fost recuperată! EXCLUSIV

Astrologii anunță reușite! Au parte numai de succese în 2022

Legea certificatului verde din România se modifică complet! Alexandru Rafila a decis. Se schimbă forma

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix Baumgartner acum?

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies