kanald.ro
Stiri
Super combinatie! Cum faci un tort cu clatite si URDA - Il faci in mai putin de o ora si apoi te lingi pe degete
novalue
Ingrediente:
12-15 clatite subtiri (eu le-am pregatit urmand aceasta reteta de clatite)
750 de grame de urda bine scursa de zer (eu am folosit o minunatie de urda untoasa, obtinuta din lapte de vaca, oaie si capra, in amestec)
150 de grame de zahar (se poate si mai mult, avand in vedere ca in clatite eu nu pun zahar deloc, dar mi-a placut asa, nu foarte dulce)
extract de vanilie, 1 lingurita
coaja galbena razuita si zeama de la 1 lamaie
4 oua mari
150 de grame de smantana
1 praf de sare
25 de grame de unt
glazura: 100 de grame de
fructe de sezon dupa preferinta

Mod de preparare:
1. Se coc in jur de 15 clatite. In tot acest timp, cuptorul se aprinde pentru a se incalzi.
2. Se cantareste urda, se pune in castron cu ouale intregi, 200 gr smantana, zeama si coaja de lamaie, extractul de vanilie si zahar.
3. Se amesteca la mixer pana cand se obtine o crema semifluida.
4. Forma in care se asambleaza tortul se aseaza pe tava cuptorului si se unge cu unt solid. La fund se pune un disc de hartie de copt de marime potrivita si se aseaza prima clatita, care se unge cu 2-3 linguri generoase de crema de urda.
5. Se continua identic pana epuizati clatitele si crema, finalizand cu o clatita neunsa, care se preseaza usor cu palma si se presara cu unt taiat cubulete.
6. Se baga la cuptor 50 de minute, apoi se lasa la racit si se baga la frigider pentru 2 ore.
7. Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara. Ciocolata se rupe in bucati cat mai egale (ca sa se topeasca in acelasi timp) si se adauga in smantana fierbinte. Se trage de pe foc si se amesteca pana ce ciocolata se topeste complet.

Sursa