WowNews logo WOWnews
Stories
tort de biscuiti
reteta tort de biscuiti fara coacere

Stiri

Super tort de biscuiti! Se face rapid si nu necesita coacere - E delicios

Tort de biscuiti fara coacere. Se pregateste rapid si foarte simplu.

tort de biscuiti
reteta tort de biscuiti fara coacere
 

Tortul de biscuiți este un desert delicios care se pregătește rapid și fără coacere. Rețeta de tort de biscuiți se face repede și ușor. Pentru a-l pregăti ai nevoie de doar câteva ingrediente pe care le găsești în orice supermarket sau magazin la colț de stradă.

Citeste si: Substanța care ar fi ucis-o, de fapt, pe Andreea Cuciuc! Mama fetei aruncă bomba, la aproape un an de la moartea ei- kfetele.ro

Super tort de biscuiti! Se face rapid si nu necesita coacere

TORT de BISCUIȚI FĂRĂ COACERE. REȚETĂ TORT de BISCUIȚI rapid și ușor.

Ingrediente:

400 gr biscuiti
200-250 ml lapte+ 1 lingurita zahar+ 1 lingurita esenta de rom

Crema:

3 galbenusuri (din albusurile ramase puteti face o omleta)
2.5 linguri zahar (sau 4 linguri zahar brun)
3 linguri amidon
320 ml lapte
1 plic zahar vanilat
3-4 lingurite esenta de rom
125 gr unt nesarat (82% grasime)
100 gr ciocolata neagra



Glazura de ciocolata:

70 gr ciocolata+ 1 lingurita unt

Pentru ornat:

2-3 biscuiti si ciocolata

tort de biscuiti
reteta tort de biscuiti fara coacere
 

Rețetă tort de biscuiți fără coacere. Cum se prepară tortul de biscuiți care nu necesită coacere.

Mod de preparare:

Crema: Frecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si adaugam treptat si laptele.

Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si luam de pe foc, adaugand untul taiat bucatele. Amestecam pana se topeste untul si lasam sa se raceasca usor dar nu complet. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam cremei de mai sus, omogenizand.

Citeste si: Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

Citeste si: Rețetă prăjitură cu caise

Citeste si: Rețetă prăjitură cu vișine

 


Intr-o farfurie punem treptat laptele in care am adaugat zahar si esenta de rom. Trecem pe rand biscuitii prin lapte si ii asezam in tava. Peste biscuiti intindem un strat de crema apoi urmeaza alt strat de biscuiti inmuiati in lapte, apoi iar crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.

Citeste si: Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă

 


Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si o intindem pe ultimul strat de biscuiti. Deasupra razuim biscuiti si ciocolata. Daca iti plac fructele, poti adauga bucatele tocate marunt deasupra.

Sursa: retetetimea.ro