Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă în cazul femeii din Suceava care s-a întors recent din China

Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă în cazul femeii din Suceava care s-a întors recent din China.

Distribuie pe:

Autor: M.A.

fara descriere

Ministerul Sănătăţii a transmis că a fost informat de către reprezentanţii Institutului National de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" că probele pacientei de 33 de ani din Suceava internată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva” Iaşi sunt negative pentru gripă şi noul coronavirus.

”Tânăra nu este infectată cu noul coronavirus. În aceste condiţii, medicii infecţionişti din unitatea sanitară ieşeană vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecţiuni, dacă este cazul”, a precizat ministerul.

Conform ISU suceava, pe toată perioada suspiciunii de infectare cu coronavirus, la sediul Instituţiei Prefectului a fost întrunit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă care a monitorizat şi evaluat în timp real modul de instituire şi de aplicare a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii unei eventuale infecţii.

Citeste si: Constanța: o tânără mămică de numai 19 ani a fost găsită moartă în baie

Citeste si: Blestemul averii Ilenei Ciuculete. Fiii regretatei artiste, ținuți în corzi. Impas total - evz.ro

Femeia de 33 de ani din Suceava care s-a întors din China şi era suspectă de infecţie cu coronavirus a fost preluată vineri de la Spitalul Judeţean Suceava pentru a fi transferată la Clinica de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi.

Citeste si: Trafic feroviar blocat între Sibiu şi Braşov după ce locomotiva unui tren de călători a deraiat

În momentul în care pacienta, aflată într-o capsulă specială, era urcată în ambulanţă, unul dintre cei care o transporta a alunecat, scăpând şi targa şi căzând şi el de pe rampă.

Citeste si: A murit medicul chinez care a incercat sa avertizeze ca urmeaza o epidemie. Numarul deceselor a depasit 600, iar peste 30.000 de oameni sunt infectati

Vineri seară, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, declara că starea femeii nu este ”deosebit de gravă”, dar acest caz necesită atenţie.

”Pacienta abia a fost adusă la noi, prezintă febră şi tuse. Nu are o stare deosebit de gravă, dar cazul necesită atenţia noastră”, a afirmat medicul.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate