Tânăra de 17 ani incendiată vineri, plimbată între spitale pentru că „nu au fost locuri”. Starea fetei este critică și nu poate fi dusă în străinătate

Tânăra de 17 ani incendiată a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală abia după ce a mai fost internată în alte două spitale. Starea fetei este foarte gravă

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Tânăra de 17 ani incendiată vineri, plimbată între spitale
Tânăra de 17 ani incendiată vineri, plimbată între spitale


In articol:

Cazul fetei de 17 ani care a fost violată, stropită cu benzină și incendiată a șocat o țară întreagă. Tânăra se zbate între viață și moarte în aceste momente la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, dar până să ajungp acolo a fost cale lungă.

Citeste si: VIDEO| Doi polițiști din Gorj, umiliți cu arma-n mână. La un pas să fie linșați de doi agresori turbați de furie

Adolescenta a fost dusă inițial la două spitale care nu au condiții pentru tratarea unui ars atât de grav - Drobeta Turnu Severin și Craiova. Acest lucru s-a întâmplat pentru că în puținele spitale din România în care pot fi îngrijiți arșii, nu au fost locuri.

Tânăra de 17 ani incendiată vineri, plimbată între spitale
Tânăra de 17 ani incendiată vineri, plimbată între spitale

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

La primul spital, cel din Drobeta Turnu Severin i-a fost făcută toaleta primară chirurgical, a fost intubată și internată în secția ATI, potrivit managerului spitalului, medicul Radu Iman. Pentru că spitalul nu a avea o secție specială pentru arși, medicii au cerut transferul către Spitalul Județean din Craiova. Fata a fost transferată cu elicopterul abia după ce Ministerul Sănătății a căutat un loc. Doar că nici aici nu au fost niciun pat liber pentru tratarea arsurilor grave, medicii putând îngriji doa arsurile ușoare.

Starea tinerei de 17 ani incendiată vineri este gravă și nu poate fi transferată în străinătate

Tânăra de 17 ani ar fi trebuit transferată la un spital din străintate, însă starea ei este atât de gravă, încât nu ar rezista unui transfer, așa cum au explicat medicii consultați de HotNews.ro. Mai mult decât atât, spitalele din străinătate care tratează arșii, sunt reticenți în a primi cazuri atât de grave.

Citeste si: Bărbatul care a violat o fată de 17 ani și i-a dat foc e însurat! Vezi cum arată soția monstrului condamnat pe viață pentru cinci crime și eliberat condiționat!

Tânăra de 17 ani incendiată vineri, plimbată între spitale
Tânăra de 17 ani incendiată vineri, plimbată între spitale

Spitalul Grigore Alexandrescu din București, al treilea spital în care a ajuns a ajuns tânăra, are cea mai performantă secție din România pentru îngrijirea copiilor cu arsuri grave.

Citeste si: Au trecut 30 de ani de la mineriada din Piata Universității, de la 13-15 iunie: Patru morţi, peste 1.300 de răniţi şi niciun vinovat

"Astfel de cazuri au șanse minime peste tot" în lume, a explicat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, pentru HotNews.ro.

Galerie foto 
Citește și:

Încă un adolescent snopit în bătaie de copii care au aceeași vârstă. Băiatul îi imploră să nu-l mai lovească: ”Vă rog să nu mai dați”

La ce oră se deschid oficial secțiile de votare pentru Alegerile Locale

Prezența la vot Alegeri Locale 2020 LIVE

Ce avere deține Florin Călinescu, actorul care candidează pentru Primăria Capitalei! Nimeni nu se aștepta la asta

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies