Țăndărei, închis din cauza focarului de coronavirus, este orașul palatelor țigănești! Cum a devenit celebră în Marea Britanie localitatea unde acum s-au întors acasă 800 de oameni

Țăndărei, localitatea din Ialomița, pe care prefectul o vrea închisă din cauza focarului de coronavirus care există aici, este centrul unui clan de interlopi care duc copii la cerșit în străinătate și care se lăfăie în palate.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

 Țăndărei nu este celebru de acum, când a devenit un adevărat focar de coronavirus, orașul din Ilaomița fiind păzit de armată. El a devenit cunoscut și în presa din străinătate în urmă cu ceva timp, când anchetele jurnalistice au descoperit că localitatea a rămas fără copii, trimiși la cerșit în străinătate, în special în Marea Britanie.

Ancheta în celebrul caz Țăndărei a fost deschisă după ce 160 de copii romi au fost găsiţi la cerşit în Anglia, iar datele arătau că cei mici au fost traficaţi. Cazul a făcut vâlvă în 2010, când peste 160 de copii de etnie romă duşi la cerşit în Marea Britanie au fost identificaţi de autorităţile române şi britanice, care au semnat la acel moment un acord pentru constituirea unei echipe comune de investigaţii pentru capturarea traficanţilor, acţiunea derulându-se la Ţăndărei, în Ialomiţa.

Citeste si: Romania, la control! Suceava este cel mai afectat judet de noul coronavirus! Care este situatia cadrelor medicale de acolo

În cadrul operaţiunii numită ”Europa" au fost efectuate zeci de percheziţii domiciliare, la care au participat şi ofiţeri din cadrul Metropolitan Police şi specialişti Europol. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării infracţionale organizate recrutau minori de etnie romă, pe care îi treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie, unde îi exploatau, obligându-i să cerşească sau să comită infracţiuni stradale. Au fost reținute atunci 25 de persoane. După aproape 9 ani, procesul s-a încheiat. Mai exact, la finalul lui 2019, Tribunalul Harghita a dispus achitarea definitivă a celor 25 de inculpaţi.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Magistrații au susținut că organele de anchetă nu au reuşit să obţină dovezi ”concludente” din care să rezulte că inculpaţii din dosarul Țăndărei ar fi cei care racolau şi transportau copii rromi peste graniţa României, pentru a-i exploata. Instanța a constatat că Parchetul nu a adus nicio probă directă din care să rezulte ”în mod indubitabil” infracțiunile inculpaţilor.

Citeste si: A învins cancerul, dar a fost răpusă de coronavirus. Ultimele cuvinte pentru copiii ei, transmise printr-o stație radio: „I-am spus că o iubesc..”

Țăndărei a revenit însă în atenția presei engleze, ca argument ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană. Jurnaliștii englezi au făcut mai multe reportaje la Țăndărei în care arătau ”palatele țigănești” și luxul în care se lăfăiau oamenii, din ajutoarele sociale incasate fraudulos în Regatul Unit. Jurnaliștii ai dat și exemple. Jurnalistii vin si cu exemple - unul dintre rromi ar fi încasat ilegal 114.000 de lire sterline, bani pe care i-ar fi cheltuit pe mașini sport, ATV-uri și o casa cu 9 dormitoare. Vezi anchetele realizate de jurnaliștii The Sun despre Țăndărei.

Citeste si: Avertisment pentru toți românii. Virusul a suferit mutații. Cât durează tratamentul

800 de localnici din Țăndărei, reveniți din străinătate în epidemia de coronavirus! Sunt păziți cu armata

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi, 2 aprilie, solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Biroul de presă al Prefecturii Ialomiţa a mai menţionat că în judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 - în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu.

Focarul a izbucnit în comunitatea de romi din Țăndărei, unde, doar în ultimele săptămâni, au revenit acasă din Italia, Spania, Franța sau Marea Britanei, circa 800 de persoane, care nu au respectat izolarea. Acum, scrie ziarul local Independent, localnicii sunt păziți de armată pentru a nu ieși din casă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

La 25 de ani a murit după ce a fost plimbat la patru spitale! Medicii, acuzați că nu au vrut să-l opereze pentru că era suspect de coronavirus! Rezultatul negativ a venit abia...

Coronavirus a mai făcut o victimă în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 116

O asistentă medicală își va petrece 14 zile în spital, în focarul de infecție cu coronavirus de la Deva: „Parcă mi-am dus soția la război”

Au construit în mijlocul Bucureștiului, în secret, un spital pentru bolnavii de coronavirus!

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies