Țânțari purtători ai infecției cu virusul West Nile ar fi fost depistați în Capitală! Iată care sunt zonele afectate

Potrivit unor surse sanitare, insectele periculoase au fost descoperite în urmă cu câteva zile în București. Primăria Capitalei nu a comentat subiectul.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Potrivit unor surse sanitare, în Capitală au fost depistați țânțari infectați cu virusul West Nile. Se pare că Primăria Capitalei a fost solicitată să întrevină în această problemă, iar până la acest moment nu a oferit niciun punct de vedere.

Insectele periculoase au fost descoperite în contextul unei monitorizări a „riscului epidemiologic arboviral”. Zona centrală este cea mai afectată. 

Conform detelor oficiale ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, ultimele cazuri de îmbolnăvire cu West Nile în România datează din 2019. În perioada 03.06.2019-27.11.2019 au fost inregistrate 66 cazuri, iar dintre acestea 18 au fost doar în București. Au fost înregistrate și decese ca urmare a infecției, opt mai exact, unul în Capitală. 

Țânțar
Țânțar [Sursa foto: Pexels ]

Zonele din Capitală în care au fost depistate insectele purtătoare de West Nile 

Zona Eroilor- Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi, sunt locurile de unde au fost „recoltați” țânțarii purtători ai virusului West Nile, scrie News.ro.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Invazie de țânțari în Capitală, după ploile abundente din ultima perioadă! Medicii trag un semnal de alarmă referitor la bolile transmise prin înțepătura de țânțar

Potrivit sursei citate, Primăria Capitalei a fost solicitată să intervină pentru ca această problemă să nu escaladeze și să nu aibă efecte grave, iar viața cetățenilor să nu fie pusă în pericol. Până la acest moment, reprezentanții Capitalei nu au transmis niciun punct de vedere. 

Simptomele infecției cu West Nile
Simptomele infecției cu West Nile [Sursa foto: Pexels ]

Care sunt simptomele infecției cu West Nile 

Virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătura unui țânțar purtător. Simptomele se manifestă după 3-14 zile de la momentul intrării în contact cu virusul și diferă de la un organism la altul.

Citeste si: Alertă la Iași! Un bărbat s-a întors din Africa infectat cu malarie!

În cazuri severe poate apărea meningita/ encefalita (febră puternică, dureri de cap, rigiditate la nivelul gatului, convulsii, dezorientare, amorteala sau paralizie, comă). În acest caz simptomele persistă săptămâni, iar efectele neurologice sunt permanente. În cazuri moderate apare sindromul febril, iar persoana infectată poate prezenta febră, dureri de cap, probleme gastrointestinale, dureri musculare și articulare, inflamarea ganglionilor limfatici, urticarie pe piept. De asemenea, mai există o a treia posibilitate: infecția asimptomatică. Circa 80% dintre persoanele infectate cu West Nile nu prezintă niciun simptom. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum să scapi de insectele din casă. Care sunt metodele tradiționale și moderne împotriva acestora

O tânără de 24 de ani a rămas pe jumătate oarbă, după ce un țânțar i-a intrat în ochi! Greșeala banală pe care a făcut-o

Care sunt cele mai comune cauze ale alergiilor de piele

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

Se limitează VITEZA de circulație! La 30 de km/oră în România!

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Muzica românească a pierdut un mare artist. Marius elcu a murit imediat după operație

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies