Tanti Hima stă de 75 de ani în leprozeria de la Tichilești. Bătrânica de 93 de ani a fost vizitată de Ministrul Sănătății

O bătrânică de aproape 93 de ani, întâlnire cu Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății!

Ioana Mihăilă si Tanti Hima
Ioana Mihăilă si Tanti Hima[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Tanti Hima, o bătrânică ce urmează să împlinească vârsta de 93 de ani, a fost adusă la leprozeria din Tichilești, acum 75 de ani. De atunci, femeia nu a mai plecat. Femeia are o poveste impresionantă în spate, dar și dureroasă în același timp, căci nu este ușor să-ți trăiești viața într-un spital.

De 75 de ani, tanti Hima își duce veacul la singurul spital din țară, care tratează lepra

Bătrânica s-a întâlnit cu Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătaţii, dar şi cu secretarul de stat Monica Althamer, care au vizitat sâmbătă, 29 mai, Spitalul Tichileşti din Tulcea, ultimul spital de specialitate- dermatologie din România care se ocupă cu tratarea bolii Hansen (lepra). Imaginile cu tanti Hima, dar și cu alți bătrâni au fost distribuite pe rețelele sociale de reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

 „ În primul rând, au mulţumit personalului din spital pentru dedicare, mai ales că, la începutul pandemiei, timp de trei luni, managerul şi personalul medical au ales să se izoleze în spital, pentru a proteja pacienţii. Acum, personalul medical şi pacienţii sunt vaccinaţi anti-COVID-19”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-o postare pe pagina de Facebook.

Ioana Mihailă la leprozeria Tichilești
Ioana Mihailă la leprozeria Tichilești[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Citeste si: Coșmarul continuă pentru familia din Brașov, după ce a murit cea de-a treia fetiță spălată cu Tomoxan: „Suntem în stare de șoc”

Ioana Mihăilă a cunoscut-o şi pe Tanti Hima, care urmează să împlinească în iunie 93 de ani. Bătrâna are o poveste de viață specială, dar dureroasă în același timp. Tanti Hima a fost adusă la leprozeria de la Tichileşti în urmă cu 75 de ani.

De atunci a rămas aici.

Citeste si: Nicoleta Clara a fost ucisă cu bestialitate de soțul spaniol. Moartea româncei a îndurerat o comunitate întreagă

Pentru ea şi pentru încă 8 pacienţi, Tichilesti nu este un spital, este acasă, iar personalul medical este familie”, transmit cei de la Ministerul Sănătății. Din anul 1928 leprozeria de la Tichileşti, judeţul Tulcea, funcţionează fără întrerupere.

Din fericire, lepra este acum o afecţiune vindecabilă.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Arșinel este convins că virusul SARS-CoV-2 ar fi fost mai agresiv dacă nu făcea vaccinul anti-COVID: „Mi-a salvat viața și mie și soției”

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, consideră că se poate renunța la mască în spațiile deschise: „Va fi una din primele măsuri de relaxare...”

Câte persoane au murit, de fapt, din cauza COVID-19? Ministrul Sănătății: „S-ar putea să nu știm câte persoane au decedat de COVID”

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Veste pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul venit chiar acum de la compania..

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Tragedia lui Christian Eriksen poate duce la o schimbare crucială a regulilor UEFA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies