Televizoare 4K: plate sau curbate?

Dacă aveți de gând să cumpărați un televizor 4K, ar trebui să cunoașteți unele dintre cele mai importante întrebări cu privire la aceste modele.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria

Televizoare 4K: plate sau curbate?
Televizoare 4K: plate sau curbate?

În ultimii ani, televizoarele 4K UHD cunoscut serioase reduceri de prețuri și au luat fața televizoarelor Full HD. Tentația de a cumpăra un televizor 4K ieftin este atât de puternică în acest moment încât este aproape imposibil să reziști calității pe care o oferă chiar și cele mai accesibile modele.

Televizoare 4K - oferte emag


In articol:

Legendele urbane au proliferat hrănindu-se în grupuri de prieteni în bar și întruniri de familie cu rude, unde nu lipsesc cei care anunță că vor cumpăra un televizor 4K sau cei care avertizează și sfătuiesc din auzite și pe baza unor adevăruri pe jumătate că televizoarele 4K nu sunt cine știe ce, cei care confundă și provoacă o alegere proastă a televizorului.

Există câteva informații care vă vor ajuta atunci când cumpărați un televizor, dacă nu aveți idee cum să alegeți modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, trucuri pentru a recunoaște care dintre acestea vă vor oferi cea mai bună calitate video și a sunetului la cel mai bun preț.

Multe oferte special de televizoare 4K le gasiti pe emag.ro.

Din fericire, oferta de televizoare 4K este deja destul de vastă și diversă din punct de vedere al modelelor, dimensiunilor și tehnologiilor, cu televizoare accesibile la îndemâna oricărui buzunar și altele mult mai scumpe, de neatins pentru majoritatea muritorilor, așa că este timpul să renunțați la vechile legende despre această tehnologie.

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Una dintre legende spune că televizoarele curbate sunt mai bune decât cele cu ecran plat. Acest lucru ar trebui să fie valabil și la cele 4K.

Televizoarele 3D (acum au dispărut complet) și ecranele curbate au devenit la modă acum câțiva ani. Aceste tv-uri sunt mai scumpe decât cele convenționale și, se presupune, mai bune, deoarece desenează aceeași curbură ca și ochiul uman, iar imaginile obținute sunt percepute mai natural decât pe ecranele plate.

De ce spunem că se presupune că sunt mai bune? Ei bine, pentru simplul motiv că televizoare 4K curbate au unele probleme suplimentare și nu sunt recomandate tuturor.

Tehnologia ecranului curbat este perfectă pentru desktop-uri și monitoare, pentru muncă și pentru jocuri. Acestea vă permit să acoperiți mai mult câmp vizual fără a fi nevoie să întoarceți capul, dar nu sunt cele mai recomandate televizoare ca TV de familie în sufragerie.

Televizoare 4K - oferte

Principala problemă cu ecranele curbate dintr-o cameră de familie sunt unghiurile de vizualizare, deoarece nu toată lumea din familie poate sta perpendicular pe centrul ecranului. Când aveți un televizor cu ecran plat, nu contează dacă unghiul de vizualizare este ușor lateral, dar cu un televizor curbat problemele sunt accentuate, iar imaginea este ușor distorsionată atunci când este privită din lateral.

Asta poate însemna o întreagă luptă familială pentru ocuparea locurilor din fața televizorului, pentru că, pentru a-l vedea bine, trebuie să o facă din față.

Așadar, un televizor 4K curbat este perfect, dacă nu ai o familie numeroasă sau dacă nu inviți la tine mai mulți prieteni la un film sau la un meci de fotbal, caz în care nu va folosi prea mult curbura acestuia.


Citește și:

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”: Un pictor celebru a ales sa fie cioban cu norma intreaga, la propria-i stana

Robert doarme pe o bancă după ce și-a îngropat tatăl: ”Încep să-ți înțepenească toate de frig” EXCLUSIV

Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Sfinții care vindecau toate bolile. Rugaciunea care rostită astăzi face minuni pentru sănătate

Fotografie emoționantă surprinsă într-un spital din Spania! O mamă româncă a căzut în genunchi în fața medicilor care i-au salvat fiul

Cinci costume deosebite de Halloween. Zici că sunt reale! FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies