Temperaturi de minus 20 de grade Celsius! Directorul ANM îi avertizează pe români: „În cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Capitală”

Directorul ANM, Florinela Georgescu, a venit în platoul Ştirilor Kanal D pentru a vorbi despre starea vremii în următoarele zile.

Autor: M. B.
 
Temperaturile vor scădea considerabil la sfârşitul acestei săptămâni, ajungând în unele zone la minus 18 grade Celsius. Directorul ANM, Florinela Georgescu, a precizat că valorile din termometre sunt mai mici decât cele normale pentru această perioada. 
 
„Codul galben expiră pentru că s-au terminat, în mare parte, ninsorile, dar episodul cu vreme severă continuă.
Am vorbit de ninsori asociate cu vânt, este un episod specific sezonului de iarnă. A fost viscol, aşa cum s-a arătat, în partea de sud-est a ţării. Treptat, peste noapte şi în prima parte a zilei, intensificările vor slăbi. Vremea se va ameliora din acest punct de vedere, dar temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute. 
 
 
Episodul cu temperaturi foarte scăzute se va extinde până la începutul săptămânii viitoare. Temperaturile noaptea vor ajunge, în cea mai mare parte a ţării, la minus 10 grade. În zonele depresionare, mai ales sâmbătă şi duminică, vor fi temperaturi sub minus 15, probabil minus 20 de grade şi pe parcursul zilelor viitoare, de asemenea. Maximele, la amiază, nu vor depăşi 0 grade.
 
Cel mai frig va fi în regiunile depresionare, dar minus 10 grade vor fi sămbătă şi duminică în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Capitală.
De 1 decembrie va fi foarte rece la primele ore ale dimineşii. În Bucureşti, ziua de 1 decembrie va aduce temperaturi sub 0 grade. Speră ca la Alba-Iulia vremea să fie un pic mai caldă. 
Acest episod de ger va dura până la începutul săptămânii viitoare. Nu trebuie să ne aşteptăm la temperaturile pe care le aveam în urmă cu două săptămâni. De data asta ne-am dus sub normal”, a informat directorul ANM. 
 
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies