Testarea refugiaților ucraineni, prioritară pentru România! Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră: "Pot să aibă şi alte patologii care necesită consulturi, medicaţie"

Ministrul Sănătății a transmis că România se pregătește intens pentru primirea refugiaților ucraineni.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

România se numără printre statele care urmează să primească un număr mare de refugiați ucraineni, în următoarele zile. Numai în ultimele 24 de ore, peste 10.000 de persoane au trecut granița în țara noastră, de teama războiului.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că autoritățile române vor lua imediat măsurile necesare pentru a le asigura ucrainenilor asistență medicală.

Citeste si: Donații în Bitcoin pentru Ucraina! Ce sumă au primit într-o singură zi, după invazia Rusiei

Rafila: "Trebuie să găsim o soluție, să-i testăm, să-i vaccinăm!"

Alexandru Rafila a avut o discuție importantă cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și cu reprezentanții direcțiilor de sănătate, referitoare la refugiații care sosesc în România, din Ucraina.

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ministrul Sănătății a declarat că autoritățile încearcă să găsească o soluție rapidă pentru testarea sau chiar vaccinarea ucrainenilor, ca măsură prioritară pentru sănătatea publică: "Am avut după întâlnirea de dimineaţă, cea organizată de prim-ministrul Ciucă, o discuţie

cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi cu prefecţii judeţelor care se găsesc în zona de graniţă a Ucrainei, în judeţele care se învecinează cu această regiune, pentru că un eventual val de refugiaţi trebuie să găsească şi un răspuns din punct de vedere al asigurării condiţiilor de asistenţă medicală, pe de o parte, şi pe de altă parte din punct de vedere al sănătăţii publice, pentru că vin dintr-o ţară unde sunt diverse probleme.
Trebuie să găsim o soluţie, să-i testăm, să-i vaccinăm, dacă este cazul, Şi, bineînţeles, trebuie să iniţiem şi demersurile legislative care să excepteze această categorie de persoane de la măsurile legate de carantină şi de completarea acelui formular electronic."
, a transmis Alexandru Rafila.

Refugiații ucraineni vor avea acces la serviciile medicale din România

Peste 10.000 de persoane au trecut granița în ultimele 24 de ore

[Sursa foto: Captură video]

Refugiații ucraineni vor primi acces la serviciile de sănătate din România

Alexandru Rafila a subliniat că găsirea unor măsuri privind refugiații din Ucraina este prioritară pentru țara noastră.

Ministrul Sănătății speră ca în următoarele zile autoritățile române să ia o decizie de comun acord, pentru ca ucrainenii să poată avea acces la serviciile de sănătate din România: "Nu numai de urgenţă, pentru că pot să aibă şi alte patologii care necesită consulturi, medicaţie etc.

Citeste si: Nivel ridicat de radiații la Cernobîl, după atacul Rusiei! Autoritățile se tem de un nou pericol nuclear

Ori, lucrul acesta a trebuit organizat. Au participat şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, deci am făcut un soi de parcurs, astfel încât în zilele următoare să putem să operaţionalizăm complet acest sistem.", a adăugat Rafila.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Imagini de ULTIMĂ ORĂ! Mii de ucraineni, adăpostiți la metroul din Kiev, se roagă în timp ce sirenele urlă în tot orașul! Oamenii s-au întins pe jos și stau îngrămădiți,...

A doua zi de bombardamente în Ucraina! Forțele ruse se apropie de Capitală. Noul bilanț al deceselor

România sare în ajutorul refugiaților ucraineni: ”Am stabilit șapte județe unde vom avea puncte de primire!” Liderii Coaliției îi asigură pe români că se află în siguranță

5 zodii dau lovitura. Berbecii vor obține o reușită importantă

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies