Testul care îți schimbă viața. Ce au inventat cercetătorii de la Oxford

Cercetătorii de la Oxford au făcut o descoperire importantă: au scos pe piață un test care poate identifica, în doar 20 de minute, dacă o persoană are sau nu anticorpi la Covid-19.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Cei care află că sunt imuni la coronavirus, se pot întoarce la muncă, își pot relua viața. Guvernul britanic a comandat deja 50 de milioane de teste ce vor fi gata începând cu luna iunie și spune că este vital pentru salvarea economiei.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Un test costă 10 lire și se face printr-o mică înțepătură care preia o picătură de sânge, scrie Daily Mail, citat de Mediafax. Funcționează pe principiul testului de sarcină: dacă după 20 de minute apar două linii, înseamnă că există anticorpi pentru Covid-19. O singură linie arată că persoana este fie vulnerabilă, fie testul a eșuat.

Guvernul britanic s-a implicat în fabricarea testului

Testul a fost dezvoltat de cercetători de la Oxford, în colaborare cu o firmă susținută de guvernul britanic. Se dorește producerea a 1 milion de teste pe săptămână, până în vară, iar de anul viitor să se ajungă la o capacitate de producție de 50 de milioane de teste. Planul este ca oamenii să facă poze la rezultatul testului și să le trimită la o unitate centrală, unde vor fi introduse într-o bază de date. Cei care sunt imuni la virus se vor putea întoarce la muncă și, astfel, economia țării ar avea o șansă.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson, refăcut după o gravă infectare cu noul coronavirus, îşi reia activitatea luni, anunță Reuters. El a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la 26 martie, precizează News.ro, a fost spitalizat zece zile mai târziu la Spitalul St. Thomas din Londra, după care a fost transferat a doua zi, 6 aprilie, la secţia de terapie intensivă, de unde a ieşit după trei zile.


Citește și:

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Un român de 19 ani, înjunghiat în plină stradă de doi africani. Atacatorii, prinși după șase săptămâni, în timp ce tânărul zăcea pe patul de spital

Cătălin a dispărut fără urmă în Franța. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță, iar familia nu mai știe nimic de el

Cel mai bogat pensionar din România, legătura incredibilă cu infractorii periculoși care au evadat de la Colibași! ”Escape Plan” în varianta românească, cu Gheorghe Bălășoiu în...

FOTO Imagini greu de privit din casa în care au pierit doi copii și mătușa lor. Tatăl micuților, devastat de durere, povestește cum s-a întâmplat totul: „Am trecut prin foc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies