
kanald.ro
Stiri
Supa cu galuste este unul dintre cele mai indragite preparate, in Romania.
Ingrediente
piper si patrunjel pentru servit
Galuste de gris
2 oua
1 lingurita ulei
sare
2,5 l supa de pui
8 linguri gris
Mod de preparare
Am preparat galustele: am batut ouale cu sare si ulei.
Aluatul are consistenta dorita atunci cand treceti cu furculita prin el si darele raman vizibile. Faceti acest test dupa fiecare lingura de gris fiindca si daca puneti prea mult nu e bine, galustele vor iesi tari.
Dati focul pe mic sub oala cu supa astfel inca aceasta sa nu clocoteasca, altfel galustele s-ar imprastia.
Cu o lingurita formati galustele in supa: inmuiati lingurita in supa pana se infierbanta (cateva secunde), apoi luati aluat cu ea si scufundati-o in supa sa se desprinda galusca. Repetati pana terminati aluatul.
Daca prima galusca se imprastie inseamna ca ati pus prea putin gris, va opriti si mai adaugati putin.
Cand ati terminat de format galustele puneti capacul la oala si fierbeti tot asa la foc mic pentru 10 minute.
Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.Servim supa cu piper si patrunjel.