Tinerii care se vaccinează anti-COVID ar putea primi tichete în valoare de 150 de euro! Cum sună proiectul de lege

Tichetele de vaccinare sunt încă la stadiul de propunere legislativă. Iată de ce pot beneficia tinerii, dacă această lege va intra în vigoare.

Vaccinare anti-COVID
Vaccinare anti-COVID [Sursa foto: Pexels ]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Tinerii care se vaccinează ar putea beneficia de tichete în valoare de 150 de euro cu care vor putea să-și cumpere produse sau servicii culturale şi educaţionale! Este o propunere legislativă inițiată de un membru al Partidului Național Liberal cu scopul de a-i încuraja pe tineri să iasă într-un număr cât mai mare pentru a se imuniza anti-COVID. 

Grecia a introdus aceast beneficiu pentru tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani. Tichetul se numește „Freedom Pass” și are valoarea de 150 de euro. 

„Participarea tinerilor din România la vaccinarea pentru Covid-19 este încă redusă, procentul tinerilor vaccinaţi fiind situat încă sub cel al grupelor de vârstă mai mari. Principala explicaţie pentru această implicare redusă, oferită de tineri, se referă la expunerea mai mică a tinerilor faţă de riscul de a produce forme grave ale îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Şi totuşi, tinerii aflaţi între 12 şi 25 de ani urmează să revină de la începutul viitorului an şcolar, din septembrie, în colectivităţi cu mare densitate, în clasele şcolilor şi spaţiile universităţilor, când riscurile de a deveni purtători ai virusului Covid-19 vor creşte semnificativ”, spune deputatul PNL Marilen Pirtea.

Vaccinare anti-COVID
Vaccinare anti-COVID [Sursa foto: Pexels ]

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Tinerii care se vaccinează ar putea primi 150 de euro 

Dacă va intra în vigoare, tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani, adică circa 2,5 milioane de români, ar putea beneficia de aceste tichete de vaccinare în valoare de 150 de euro. Marilen Pirtea, deputatul PNL care a venit cu această propunere de lege spune că această măsură ar avea un dublu impact.

Pe de-o parte i-ar încuraja pe tineri să se vaccineze anti-COVID, iar pe de altă parte le-ar facilita acestora accesul la produse sau servicii culturale şi educaţionale. 

Citeste si: Certificatul COVID, necesar și la nunți! Ioana Mihăilă: „Este vorba de reglementări”

„O eventuală introducere a acestui tip de măsură de către Guvernul României, poate chiar într-o co-participare dinamică alături de autorităţi locale, consilii locale şi judeţene ce pot co-finanţa o astfel de măsură, ar adresa segmentul de vârste situat între 12 şi 25 de ani, un total de aproape 2,5 milioane de tineri români, cu

un extraordinar impact în rândul populaţiei oraşelor mari şi mai ales a centrelor universitare, dar şi în rândul comunităţilor şi localităţilor mici.

În zona rurală, unde oricum procentul celor vaccinaţi este foarte redus şi riscurile de propagare a virusului rămân majore, elevii ar aprecia cu atât mai mult primirea unui tichet valoric, eventual, cu o valoare situată în jurul a 150 de euro, cu ajutorul căruia ar achiziţiona produse sau servicii culturale şi educaţionale, cărţi tipărite sau digitale, abonamente la reviste ştiinţifice, abonamente sau bilete de intrare la expoziţii, spectacole, muzee şi spaţii cu circuite culturale, ori alte variante echivalente. În acest mod, am reduce riscurile pandemice, dar am promova şi accesul tinerilor către mijloacele educaţionale şi culturale”, motivează Marilen Pirtea.

Evoluția campaniei de vaccinare în România, 30 iunie 

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 30 iunie a.c., ora 17.00, este următoarea:  20.800  de persoane imunizate. 14.362 cu Pfizer, 744 cu Moderna, 542 cu AstraZeneca și 5.152 cu Johnson&Johnson.   

Citeste si: Libere pentru românii care se vaccinează împotriva Covid-19! Proiectul, aprobat în Parlament

De la începutul campaniei de vaccinare, din data de 27 decembrie 2020, au fost imunizați 4.725.239 de români.  În ultimele 24 de ore au existat 11 reacții adverse în urma imunizării. 2 de la Pfizer, 1 de la Moderna, 1 de la AstraZeneca și 7 de la Johnson&Johnson. 122 reacții adverse sunt în curs de investigare, informează  Grupul de Comunicare al CNCAV.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinarea în România! Peste 20.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Florin Cîțu a anunțat marea relaxare începând cu 1 iulie: ”Barurile și restaurantele deschise până la ora 2, evenimentele sportive cu capacitate de 50%”

Florin Cîțu, avertisment pentru români: „Valul patru va exista doar dacă noi nu vrem să ne vaccinăm”

Horoscop 24 Septembrie 2021: astăzi Săgetătorii au de luat o decizie importantă

Vor intra în vigoare imediat! Se aplică în toată România. S-au modificat toate regulile

Ion Țiriac o distruge pe Andreea Marin! Dezvăluiri intime fără precedent: ce făcea Zâna în secret

Irina Tănase a fost fată cuminte cât a stat Dragnea la Rahova? S-a aflat și sunt probe

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies