
In articol:
- Top cinci alimente pe care să nu le ții în frigider
- Cartofi cruzi
- Conserve deschise
- Ulei de măsline
- Ciocolată
Top cinci alimente pe care să nu le ții în frigider. Iată ce produse nu este recomandat să le ținem la rece.
Top cinci alimente pe care să nu le ții în frigider
Frigiderul ne este de mare folos atunci când vrem să depozităm în siguranță produse lactate, fructe coapte și nu numai. Însă, unele produse nu reacționează bine la temperaturi scăzute și astfel e necesar să le ținem departe de frigider. Potrivit specialiștilor, acestea și-ar putea pierde din gust sau proprietăți nutritive. Vezi top cinci alimente care nu trebuie depozitate la temperaturi scăzute!
Alimente pe care să nu le ții în frigider
Cartofi cruzi
Cartofii cruzi nu trebuie să stea niciodată în frigider, întrucât temperaturile reci modifică carbohidrații complecși cu amidon care se găsesc în aceste alimente. Astfel, dacă nu respectăm acest lucru și depozităm cartofii cruzi în frigider, vom avea ulterior niște cartofi cu gust dulce și o textură ciudată când sunt gătiți.
Aceste alimente se recomandă a fi depozitate într-un spațiu uscat, bine ventilat, ferit de lumina directă a soarelui.Citeste si: Rețete de prăjituri fără coacere. Te bucuri de un desert delicios, dar și de răcoarea din casă
Cafea
Cafeaua, sau mai bine spus boabele de cafea, nu trebuie depozitate în frigider. Motivul este acela că produsul este supus condensului la temperaturile reci ale frigiderului, fapt care duce la distrugerea aromei. Să nu mai spunem că, acest produs va absorbi mirosurile altor alimente refrigerate, dându-i un gust ciudat și nedorit. Specialiștii recomandă depozitarea boabelor de cafea și a cafelei măcinate întru-un recipient etanș la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumina directă a soarelui, anume în dulap.
Citeste si: Top trei alimente care reduc stresul. Le ai mereu la îndemână în bucătărie
Conserve deschise
Conservele deschise nu trebuie depozitate în frigider, întrucât alimentele pot căpăta un gust ușor metalic. Astfel, în timp ce temperaturile scăzute ajută la păstrarea alimentelor, acestea vor căpăta un gust ciudat și deloc dorit. Însă, ce puteți face dacă ați început o conservă și doriți să depozitați la rece alimentul din interiorul său? Ei bine, se recomandă transferul conținutului conservei într-un recipient etanș din plastic urmat de depozitarea la frigider.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline nu trebuie depozitat sub nicio formă în frigider, deoarece acest fapt va duce la transformarea uleiului de măsline într-un lichid tulbure, lipsit de transparență, dar și granulos. Depozitarea corectă a acestui aliment este departe de lumina directă a soarelui, într-un loc uscat, ferit de umezeală. Ideal este în dulap, ci nu pe blatul de lucru.
Alimente pe care să nu le ții în frigider
Ciocolată
Ciocolată este un produs care are nevoie de anumite condiții pentru a rezista într-o formă optimă. Astfel că, la temperaturi ridicate aceasta se topește, iar la frigider absoarbe mirosurile altor alimente. De altfel, frigiderul contribuie și la schimbarea consistenței, fapt nu prea în regulă pentru ciocolată. Acest produs trebuie depozitat în locuri răcoroase și uscate, pentru un gust cât mai autentic.
Alte produse care trebuie să stea departe de frigider sunt: mierea, ceapa, pâinea, dovleacul, busuiocul, merele, castraveții, bananele necoapte avocado verde, și multe altele.
Sursă: libertatea.ro