Top trei cei mai cunoscuți criminali români din toate timpurile

În top trei cei mai cunoscuți criminali români din toate timpurile apar nume precum Ion Rîmaru, tatăl său, Florea Rîmaru, dar și cunoscuta "Văduvă neagră" - Vera Renczi.

Distribuie pe:

Top trei cei mai cunoscuți criminali români din toate timpurile
vaduva neagra

Cei mai cunoscuți criminali români: "Văduvă neagră" - Vera Renczi a omorât 35 de oameni


In articol:

Pe primul loc în top se afla chiar Vera Renczi, singura femeie din clasament, cunoscută drept "Văduva neagră".

Extrem de frumoasă, Vera Renczi a fost o criminală în serie de naționalitate româno- ungară, care a otrăvit 35 de oameni în perioada anilor '20-'30, inclusiv pe soții și fiul ei.

Prima parte a vieții celei care ocupă primul loc în topul celor mai mari criminali români reprezintă și azi un mister pentru criminaliști. În fond, nici măcar numele adevărat nu îi este cunoscut, atâta vreme cât în analele criminologiei ea a rămas cunoscută ca Vera Renczi , numele de familie aparținând celui de-al doilea sau soț.

Unele surse îi indică drept an al nașterii anul 1903 dar, cel mai probabil, Vera s-a născut la sfârșitul secolului al XIX-lea, în București, în urma legăturii dintre un om de afaceri ungur și o frumoasă tânără din România. Copilăria și-o petrece la București, acolo unde rămâne până la vârsta de 13 ani. Odată cu pierderea mamei, Vera este mutată de tatăl său la Berkerekul, actual Zrenjanin, oraș din fosta Iugoslavie, unde acesta deținea o mică moșie.

Adolescența Verei este marcată de numeroase aventuri amoroase, ea ajungând nu o dată, pe prima pagină a ziarelor locale din cauza scandalurilor în care implică de la elevi de liceu până la bancheri și oameni de afaceri. Nimeni nu se aștepta că tânăra să își mai uite moravurile, însă miracolul se produce atunci când Vera îl cunoaște pe Karl Schick, un celebru influent bancher austriac, cu care se va și căsători.

Căsătoriile și crimele Verei

Vera se va căsători pentru prima dată cu un bancher austriac , Karl Schilk. În ciuda previziunilor, tânăra nu își continuă escapadele, ci devine o soție atentă și plăcută, mai ales după nașterea fiului lor, Lorenzo. La mai puțin de un an, Karl dispare misterios pentru a nu mai reveni niciodată. Vera explică apropiaților că soțul său a părăsit-o și că a decedat ulterior într-un accident de mașină în România. Dupa dispariția lui Karl Schick, Vera începe să poarte doliu, deși nimeni nu dovedise moartea soțului ei, situație care durează aproape un an.

Tânăra Vera revine în societate acolo unde cunoaște un alt barbat, foarte bogat, din Iugoslavia - Joseph Renczi. Se cunoștea faptul că Joseph era foarte bogat și frumos, un adevărat cuceritor. Nimeni nu a fost surprins că cei doi s-au hotărât să se casătorească. Vera avea să declare și autorităților faptul că fostul soț a murit într-un accident de mașină după ce a părăsit-o. Autoritățile au crezut povestea Verei din pricina că aceasta era o femeie respectabilă. Prin urmare se întocmesc actele de deces ale lui Karl Schilk.

Acum aceasta era liberă să se căsătorească cu Joseph. Liniștea cuplului nu a durat mult. Joseph începuse să-și înșele soția. Chiar dacă l-a amenințat, el nu a luat-o în serios. Și totuși deodată, Joseph se vede țintuit la pat fiind bolnav. Vera se îngrijește de starea soțului, fără ca cineva să bănuiască că este cauza bolii lui Joseph. La scurt timp însă, acesta avea să dispară ca și primul soț. Surprinzător este faptul că autoritățile nu bănuiesc nimic necurat legat de castelana de Berkerekul. Vera începe din nou să țină doliu, dar caută reintegrarea în viața mondenă mai repede de data aceasta.

Citeste si: Descoperire șocantă într-un cimitir din Buzău. Un cadavru a fost găsit în alt cavou decât cel în care a fost înmormântat

Citeste si: Imagini cutremurătoare de la mormântul fetei din Gura Șuții ucisă de pedofilul olandez! Adriana este vegheată de îngeri și păpuși FOTO EXCLUSIV

Citeste si: Cadavrul unei românce, găsit plutind în apele unui râu din Italia. Femeia era cunoscută de autorități

Pentru Vera Renczi începea o nouă perioadă în care escapadele amoroase aveau loc cu regularitate. Petrecerile deocheate de la Viena continuă seară de seară și, nu odată, se transformă în orgii care o au în centrul lor pe Vera Renczi. Veșnic îmbrăcată în negru, frumoasa castelană atrăgea pe domeniul de la Berkerekul numeroși amanți. În mai puțin de 10 ani, a adus la conacul său peste 30 de amanți, niciunul dintre aceștia nemaiîntorcându-se vreodată. Amanții erau străini care veneau ocazional la Viena și despre care autoritățile nu aveau informații, potrivit wikipedia.org.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Vera Reczi își alegea victime cu minuțiozitate, dar ajungând la rutină, începuse să nu mai țină cont atât de mult de detalii. Așadar, Vera a făcut greșeala de a se îndrăgosti de un bancher sârb pe nume Milorad, un om influent în viața socială. Fiindcă lipsea foarte mult de acasă, soția acestuia consultă autoritățile sârbești. La insistențele soției, autoritățile locale descind la reședința Verei Renczi. Vera recunoaște relația cu Milorad și dă chiar și o declarație. Motivează că s-a despărțit de Milorad din pricina faptului că era căsătorit și este posibil ca acesta să se fi sinucis.

Nemulțumită de căutările autorităților, soția lui Milorad pornește singură o anchetă. Descoperă în hainele lui Milorad un bilet de dragoste de la Vera. În plus, află despre dispariția soților Verei și a fiului Lorenzo. Autoritățile descind din nou la conacul Verei, care încă negă că ar fi avut vreo relație cu Milorad, dar este confruntată cu propria declarație și cu biletul.

Jandarmii au controlat casa și mai apoi cripta familiei. Nu mică le-a fost groaza oamenilor legii atunci când au descoperit în subsolul conacului 35 de sicrie de zinc așezate în cerc. În ele se aflau absolut toți cei care trecuseră prin patul Verei. Mai mult, într-unul dintre sicrie se găsea chiar Lorenzo, fiul în vârstă de numai zece ani pe care aceasta fusese nevoită să îl ucidă pentru că îi aflase teribilul secret. Toate victimele fuseseră otrăvite cu arsenic.

Pedeapsa Văduvei negre

Pe primul soț, Karl Schick, Vera Renczi l-a fi ucis cu o doză de arsenic pe care i-ar fi turnat-o din plin în cupa de vin pe care obișnuia să o bea în fiecare seară.

Pe cel de al doilea soț, Joseph Renczi, l-a omorât la fel doar că îi administra acestuia doze mici de arsenic în cină si în cupele de vin pe care ea singură le aducea la pat. Mai mult, ea l-a inchis pe Joseph în sicriu de viu, înainte ca acesta să-și dea ultima suflare.

Explicația Verei Renczi a fost cât se poate de naivă. Întotdeauna voia să fie ultima femeie din viața bărbaților pe care i-a omorât.

Au urmat tot felul de străini, cu felurite meserii, care au luat drumul conacului și nu s-au mai întors niciodată. Ultimului - Milorad - i-a administrat în plus și o doză de stricnină pentru a obține efect imediat.

Condamnată inițial la moarte, Vera a beneficiat atunci de clemența legii din Iugoslavia care nu permitea execuția femeilor și a fost transferată pe viață într-o închisoare de maximă securitate. La scurt timp, criminala în serie moare în urma unei hemoragii cerebrale.

Din punctul de vedere al tipului de criminal în serie, Vera Renczi se aseamănă cu Belle ​Sorenson ​Gunness.

Top trei cei mai cunoscuți criminali români din toate timpurile
vasile tcaciu

Cei mai cunoscuți criminali români: Vasile Tcaciuc

Vasile Tcaciuc, măcelarul de la Iași care a ucis între 21 și 26 de persoane.

Vasile Tcaciuc a fost un criminal în serie român. Multe surse zic că acesta a fost și primul. El a omorât între 21 și 26 de oameni între 1917 și 1935.

Acesta își ademenea victimele și le aducea în casa lui unde le omora cu un topor. Motivul lui principal a fost jaful.

Când poliția a descoperit 6 cadavre îngropate sub casa lui acesta era deja închis pentru furt și tâlharie. Acesta a încercat să evadeze de la o reconstrucția faptelor, dar a fost împuscat de un polițist.

S-ar putea să fie cel mai prolific criminal în serie. Acesta a recunoscut că a omorât 26 de oameni, însă sunt persoane care cred ca el a ucis mai mult.

Top trei cei mai cunoscuți criminali români din toate timpurile
ion rimaru

Cei mai cunoscuți criminali români: Ion și Florea Rîmaru

Pe locul trei se afla Florea Rîmaru și fiul său, Ion Rîmaru.

Ion Rîmaru (n.r.: în scrierea curentă, Râmaru; n. 12 octombrie 1946, Corabia, Olt, România – d. 23 octombrie 1971, Jilava, Ilfov, România) a fost un criminal în serie român condamnat la moarte și executat. El a terorizat Bucureștiul în perioada anilor 1970-1971, când era student, comițând patru omoruri, mai multe violuri și tentative de omor.

Citeste si: VIDEO | Doi belgieni, soți și soție, căutați de 14 ani pentru crimă și trafic de drogur,i au fost prinși în România

În anul 1944, patru femei au fost omorâte de un individ rămas necunoscut decenii întregi. Autorul acestor crime a fost identificat câteva decenii mai târziu de criminalistul Constantin Turai ca fiind Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru. Conform unei versiuni apărute în presă, acesta ar fi fost asasinat în 1972 de Securitate, la un an de la execuția fiului său, fiind aruncat dintr-un tren.

Jurnalistul Dan Odagiu a publicat, în 29 octombrie 1995, un reportaj din comuna natală a lui Ion Rîmaru. El a constatat că toți care purtau acest nume și l-au schimbat pentru că românii erau oripilați când îl auzeau. De asemenea jurnalistul a susținut că în localitatea Izbiceni, de pe malul Oltului, unde se născuse și trăise o perioadă Rîmaru, s-ar fi înregistrat mai multe crime oribile, comise de bărbați care mutilau și apoi omorau femei, de regulă soțiile lor.

Top trei cei mai cunoscuți criminali români din toate timpurile
florea rimaru

După ce a fost prins, Ion Rîmaru a spus că nu el este autorul crimelor și că, de fapt, tatăl lui, Florea Rîmaru, a fost cel responsabil. Tatăl lui a omorât patru femei sau mai multe între anii 1944–1945 după un mod de operare asemănător cu cel al lui Ion.

Galerie foto 
Citește și:

Metroul din Drumul Taberei se va închide, la scurt timp de la inaugurare! Care este motivul: "Au început să apară primele defecţiuni..."

Poți vota și cu buletinul expirat la alegerile locale! Anunțul făcut de Biroul Electoral Central

La 62 de ani, cea mai operată femeie din lume arată ca o elevă de liceu! Și-a operat până și pielea de pe mâini...

Un tânăr de 24 de ani beat din Iași a ajuns cu mașina răsturnată peste alte două vehicule

A călcat un om pe trecere și a fugit de la fața locului, ca mai târziu să afle că era socrul ei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies