
In articol:
Mai exact, deplasarea cetățenilor români între localități se poate face doar în condiții care chiar să ovedească urgența situației, în caz contrar acestea fiind interzise.
Citeste si: Anunțul oficial de la MAI! Ce nu avem voie să facem de Paște! Polițiștii vor împărți Lumina Sfântă
Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro
Întrebare: Locuiesc în orașul Vișeu de Sus, Maramureș, și aș dori să merg până la Cluj, unde locuiesc în perioada cursurilor universitare, pentru a-mi recupera câteva lucruri personale.
Răspuns: În cuprinsul art. 1 al Ordonanței militare nr. 3/2020, sunt menționate concret excepțiile de la interdicția privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. Pentru a se preveni răspândirea și minimizarea efectelor asupra sănătății și vieții tuturor românilor este foarte important ca fiecare cetățean să conștientizeze responsabilitatea pe care o are în acest sens, și nu doar prin intervenția coercitivă a autorităților statutului.
Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional.
Starea de Urgență a fost prelungită cu 30 de zile
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, 1 aprilie, prelungirea stării de urgenţă, cu încă 30 de zile. Şeful statului a spus că pericolul nu a trecut şi nu sunt semne că pandemia de coronavirus a încetinit, la nivel global. El a cerut populaţiei să rămână în izolare şi să respecte interdicţiile impuse de autorităţi.
”Dragi români, Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar”, a spus, printre altele, președintele Klaus Iohannis cu privire la prelungirea situației de Stare de Urgență.