Toți cetățenii trebuie să știe asta! Când și în ce condiții mai ai voie să pleci de acasă! Răspunsul oficial al MAI după Ordonanța Militară și prelungirea Stării de Urgență

După ce Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat prelungirea până pe 14 mai a stării de urgență din România, reprezentanții MAI au adus lămurii suplimentare cu privire la deplasarea între localități.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu


In articol:

Mai exact, deplasarea cetățenilor români între localități se poate face doar în condiții care chiar să ovedească urgența situației, în caz contrar acestea fiind interzise.

Citeste si: Anunțul oficial de la MAI! Ce nu avem voie să facem de Paște! Polițiștii vor împărți Lumina Sfântă

Citeste si: Marea BOMBĂ națională. TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea poliției. NU ai voie să faci asta sub nicio formă

Citeste si: VIDEO. Febra Sărbătorilor Pascale a făcut ca mii de români să iasă la cumpărături. Cozi kilometrice de oameni la Piaţa Obor din Capitală

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Întrebare: Locuiesc în orașul Vișeu de Sus, Maramureș, și aș dori să merg până la Cluj, unde locuiesc în perioada cursurilor universitare, pentru a-mi recupera câteva lucruri personale.

Răspuns: În cuprinsul art. 1 al Ordonanței militare nr. 3/2020, sunt menționate concret excepțiile de la interdicția privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. Pentru a se preveni răspândirea și minimizarea efectelor asupra sănătății și vieții tuturor românilor este foarte important ca fiecare cetățean să conștientizeze responsabilitatea pe care o are în acest sens, și nu doar prin intervenția coercitivă a autorităților statutului.

Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional. Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.

Starea de Urgență a fost prelungită cu 30 de zile

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, 1 aprilie, prelungirea stării de urgenţă, cu încă 30 de zile. Şeful statului a spus că pericolul nu a trecut şi nu sunt semne că pandemia de coronavirus a încetinit, la nivel global. El a cerut populaţiei să rămână în izolare şi să respecte interdicţiile impuse de autorităţi.

”Dragi români, Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar”, a spus, printre altele, președintele Klaus Iohannis cu privire la prelungirea situației de Stare de Urgență.

Galerie foto 
Citește și:

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

BREAKING NEWS! Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies