Stiri

Traditii de Sanziene. Ce trebuie sa faca fetele nemaritate, sambata noaptea, daca vor sa ajunga la altar

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Traditii de Sanziene. Ce trebuie sa faca fetele nemaritate, sambata noaptea, daca vor sa ajunga la altaricon photo

Noaptea dintre 23 si 24 iunie este una magica, fiind o perioada din an cu multe traditii si obiceiuri, in special pentru fetele singure, in asteptarea alesului.
Potrivit traditiilor din popor, de Sanziene, fetele culeg flori mici si galbene, care cresc in poieni, denumite, sombolic, sanziene.


Florile sunt impletite apoi in coronite, iar fetele obisnuiesc sa le arunce pe acoperisul unei case. Daca se agata, acesta este un semn care poate previsti maritisul in viitorul apropiat.
Un alt obicei este acela de a arunca coronita din sanziene peste o turma de vita. Daca coronita va nimeri una din vite, inseamna ca fata urmeaza sa fie ceruta de sotie in curand.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Madalina Manole, victima unor criminali in serie?! Noi amanunte in bizara teorie a legaturii dintre artista si serviciile secreteicon photo

Stiri

Madalina Manole, victima unor criminali in serie?! Noi amanunte in bizara teorie a legaturii dintre artista si serviciile secrete

Botosaneanul care a lansat in spatiul public ipoteza asasinarii Madalinei Manole de catre serviciile secrete sustine ca a fost el insusi victima acestora.

Titlu secțiune