Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce sunt obligate femeile să facă Luni

Tradiții și obiceiuri de Paște. Luni, se citește, mai înainte de toate, istoria lui Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament în care Biserica a văzut preînchipuirea lui Hristos.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Tradiții și obiceiuri de Paște. Luni, se citește, mai înainte de toate, istoria lui Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament în care Biserica a văzut preînchipuirea lui Hristos.

Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce sunt obligate femeile să facă Luni
Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce sunt obligate femeile să facă Luni


In articol:

Tradiții și obiceiuri de Paște. În această săptămână sunt respectate câteva obiceiuri, precum: păstrarea liniştii, a tristeţii generale, se fac focuri rituale, se respectă cu stricteţe postul, nu se fac lucruri importante în gospodărie, se face curăţenie în casă şi curţi, nu se munceşte la câmp, se fac sau se cumpără haine noi pentru sărbătoare, se taie vitele şi păsările pentru sărbători, tocmirea lăutarilor pentru hora satului, împărtăşirea la biserică, iertarea reciprocă între oameni.

Tradiții și obiceiuri de Paște. Tot în timpul deniei de luni se face pomenirea smochinului neroditor, smochinul blestemat de Iisus înaintea intrării în Ierusalim.

Citeste si: Pot merge la cimitir sau la biserica in timpul starii de urgenta? Raspunsul oficial

Citeste si: Divorţ-bombă în România! După 17 şi-au spus adio. S-a aflat de ce au divorţat - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Citeste si: ”Iisus a murit de COVID-19”! Cea mai șocantă afirmație făcută de la începutul pandemiei aparține unei biserici din SUA! Cum justifică reprezentanții acesteia?

Citeste si: S-a dat liber la petrecere de Paște. Dar nu oricum...Va fi un Paște de povestit nepoților

 

Tradiții și obiceiuri de Paște

Tradiții și obiceiuri de Paște. Ca obiceiuri și superstiții, Lunea Mare este atribuită femeilor, care încep să facă treburile gospodărești. Se scoate totul afară, se aerisește casa ca să iasă toate relele de peste iarnă, se văruiește și se spală totul. “Să nu te prindă Paștele în necurățenie, că te blesteamă casa!”

Lunea Mare. Ce trebuie să facă femeile în această zi

Tradiții și obiceiuri de Paște. Luni, se citește, mai înainte de toate, istoria lui Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament în care Biserica a văzut preînchipuirea lui Hristos. Tot în timpul deniei de luni se face pomenirea smochinului neroditor, smochinul blestemat de Iisus înaintea intrării în Ierusalim.

Tradiții și obiceiuri de Paște. Ca obiceiuri și superstiții, în Lunea Mare, femeile încep curățenia de Paște. Se scoate totul afară, se aerisește casa ca să iasă toate relele de peste iarnă, se văruiește și se spală totul. “Să nu te prindă Paștele în necurățenie, că te blesteamă casa!”

Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop de weekend 4-6 Decembrie 2020: Veti primi o suma de bani pe neasteptate

Urmează „super-răspândirea” COVID-19! Este cutremur total în Europa. Ce se va întâmpla de Crăciun

Cele mai delicioase chifteluțe de post. Sunt mai bune decât cele din carne. O rețetă ieftină, rapidă și extrem de sănătoasă

Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

Oficial. Tot ce trebuie sa stii despre declaratia pe propria raspundere si deplasarile in timpul starii de urgenta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies