Trebuie sa dezinfectezi toata mancarea pe care o cumperi? Recomandarile expertului

Nu exista nicio dovada ca virusul se poate transmite prin alimente. Cel mai mare risc atunci cand cumperi produse alimentare este legat de faptul ca in magazin te afli in preajma altor persoane.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Trebuie sa dezinfectezi toata mancarea pe care o cumperi? Recomandarile expertului
Trebuie sa dezinfectezi toata mancarea pe care o cumperi? Recomandarile expertului


In articol:

Teama de COVID-19 naste tot felul de probleme si de intrebari. Asa ca nu, nu-i de mirare ca sunt oameni care se gandesc sa lase timp de trei zile in garaj sau in portbagaj produsele alimentare cumparate, de teama sa nu se infecteze cu coronavirusul aflat pe suprafata ambalajelor. Dar este inutil si ridicol, scrie Science Alert.

Mitul fals al „carantinei alimentelor”

Pe langa faptul ca metoda amintita implica riscuri pentru siguranta produselor, este si reteta pentru dezastru, subliniaza site-ul citat.

Citeste si: Cât câştigă medicii şi asistentele care fug de bolnavii cu coronavirus

Citeste si: Sfântul Andrei. Cele mai frumoase și originale mesaje pentru cei dragi - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Ea este Crina, șoferița de TIR care le duce alimentele italienilor din focarele de coronavirus: „Eu îmi fac munca aşa cum am făcut-o şi până acum”

Citeste si: 72 de cadre medicale de la Spitalul „Sfântul Ioan” din București au fost trimise la izolare, după ce o pacientă a fost testată pozitiv pentru coronavirus

Acesta idee a „carantinei alimentelor” porneste, totusi, de la un adevar stiintific, pentru ca se stie ca rezistenta virusului se reduce la aproximativ opt ore in conditiile de temperatura mai mare, cum este cea din casa. Insa aceasta premisa presupune ca toate magazinele alimentare sunt infestate si simpla atingere a produselor te-ar imbolnavi, ceea ce este complet fals. Si atunci, se pune intrebarea:

Chiar trebuie sa dezinfectezi toate cutiile si pungile alimentelor?

Raspunde Donald Schaffner, microbiolog si expert in siguranta alimentelor la Universitatea Rutgers: „Cred ca un asemenea sfat nu are nicio baza stiintifica. Daca te temi ca suprafata ambalajelor produselor alimentare ar putea fi contaminata, iti sugerez sa te speli pe maini sau sa le stropesti cu dezinfectant inainte de a atinge orice aliment pe care l-ai scos din aceste ambalaje. Si ghici ce, spalarea mainilor inainte de a manca este cel mai bun obicei, chiar si cand nu ne aflam intr-o pandemie!”.

Citeste mai mult pe andreearaicu.ro

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iulia Albu, revoltată pe anumite mame din showbiz: „Vedetele își folosesc copiii pe post de jucării din pluș”

Alertă meteo ANM! Ninsorile pun stăpânire pe România. Cod Galben de zăpadă în București și alte 7 județe

Dezastru pentru Delia Matache. Acuzații grave la adresa vedetei. Acum are probleme cu legea

Ce nu stiai despre banane. Ce se intampla in creierul tau cand le mananci

Primul LIVE dintr-un centru de carantină din București! Suspect de COVID 19: ”Suntem ca la 5 stele, ne-au adus saltele noi, biscuiți și suc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies