Trei minori din Pitești, cercetați de DIICOT pentru acte teroriste! Sunau în Aeroportul Otopeni și amenințau că vor detona o bombă

Trei minori din Pitești sunt investigați de procurorii DIICOT după ce ar fi sunat de mai multe ori în dispeceratul Aeroportului Otopeni și au amenințat că vor detona o bombă.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Trei minori din Pitești, cercetați de DIICOT pentru acte teroriste!
Trei minori din Pitești, cercetați de DIICOT pentru acte teroriste!


In articol:

Un comunicat emis astăzi, 4 iunie, de procurorii DIICOT, arată că Serviciul Teritorial Pitești a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 3 inculpați minori, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare teroristă și complicitate amenințare teroristă.

Citeste si: Ce se întâmplă acum cu mezzosoprana Maria Macsim Nicoară după ce a ieșit din comă

Trei minori din Pitești, cercetați de DIICOT pentru acte teroriste! Sunau în Aeroportul Otopeni și amenințau că vor detona o bombă

Tinerii au deprins obiceiul de a suna prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului. De cele mai multe ori, tinerii sunai la diverse unități de poliție sau în aeroporturi pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse, arată comunicatul emis de DIIICOT. 

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Gina Pistol a fost combinată cu Mirel Rădoi, actualul antrenor al echipei naționale? Cei doi s-au întâlnit într-un club: “Mirel i-a șoptit Ginei ceva la ureche. După două ore au revenit zâmbitori”

Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte.

În cursul zilei astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. cu spijinul poliției locale, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre concediile românilor: "E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo"

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ și al jandarmilor din cadrul din IJJ Buzău, IJJ Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.
Comunicatul precizează că „pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Urmatorul articol
Citește și:

Ana Maria Branza, de urgenta la spital! A fost operata! Primele declaratii

Costel Corduneanu a ieșit la atac și a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Iași

Coșmarul româncei fotomodel din Italia care e infectată cu coronavirus de două luni! Vezi motivul pentru care frumoasa Bianca Dobroiu nu poate fi declarată vindecată!

Poliția îi va amenda pe cei care merg la țară pentru a munci terenul! Doar producătorii agricoli scapă de contravenție

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies