Trei scenarii pentru începerea noului an școlar. Monica Anisie: „Copilul trebuie să învețe în orice situație”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți, la Digi24, că sunt posibile trei scenarii pentru reluarea cursurilor. Aceasta susține că revenirea la școală trebuie să se facă atunci când elevii se vor simți în siguranță, în sălile de clasă.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Trei scenarii pentru începerea noului an școlar. Monica Anisie: „Copilul trebuie să învețe în orice situație”
Trei scenarii pentru începerea noului an școlar. Monica Anisie: „Copilul trebuie să învețe în orice situație”


In articol:

Monica Anisie a precizat că se vor relua cursurile, însă cu implementarea unor reguli stricte. Ea spune că ministerul ia în calcul trei variante pentru începerea școlii, astfel încât elevii să fie protejați.

În spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învâțăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației.

Citeste si: România s-a panicat! Granițele țării au fost tranzitate de 96.000 de oameni in 24 de ore

Citeste si: Mii de români testați pozitiv de COVID-19 nu au fost internați deloc în spital

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Legea carantinei și izolării a intrat în vigoare. Cine poate veni în țară fără să stea în carantină

Monica Anisie spune că în perioada următoare vor exista discuții cu Minsterul Sănătății care a transmis deja un ghid pentru întoarcerea copiilor în clase, însă sunt definitivate măsurile. Ministrul Educației precizează că decizia privind modul în care se vor ține cursurile din septembrie trebuie luată cât mai repede.

„Nu știm când ne putem pronunța pe aceste scenarii, dar trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se putea pregăti și autoritățile locale”, a declarat ministrul.

„Copilul trebuie să învețe în orice situație”

Monica Anisie consideră că fiecare copil are dreptul la educație și că orice scenariu va fi stabilit de Ministerul Educației „copilul trebuie să învețe”.

„Cu siguranță fiecare copil trebuie să aibă dreptul la educație. Copilul trebuie să învețe în orice situație fie în spațiul școlii, fie de acasă. (...) Atunci când vor reveni la școală trebuie să se simtă toți în siguranță”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației dă asigurări că până la 10 septembrie în școli vor ajunge tabletele achiziționate de Guvern.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Reacție acidă a lui Dan Negru, după anunțul președintelui Klaus Iohannis despre banii obținuți de la UE: „Vin 80 de miliarde. Hai să vedem cine le fură…”

Vulpița, curtată de indivizi dubioși, chiar la poarta casei din Blăgești: ”S-a umput satul de pușcăriași”

Creștere îngrijorătoare a infectărilor în București. A fost raportat cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus

Bogdan Mocanu, dezvăluiri despre motivul pentru care Andra Volos l-a ales: ”Nu te poți îndrăgosti de....”

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies