Tribunalul a decis: Ioan Becali va fi eliberat din inchisoare

Ioan Becali va fi eliberat din inchisoare dupa de a fost inchis si condamnat definitiv in dosarul mitei.

Distribuie pe:

Autor: L. S.

fara descriere

Omul de afaceri Ioan Becali va fi pus in libertate, miercuri, dupa ce judecatorii Tribunalului Ialomita au respins contestatia DNA la prima decizia de liberare conditionata.

"In baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.1 lit. b Cod procedura penala, respinge ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr.142/05.03.2018 pronuntata de Judecatoria Slobozia, pe care o mentine . In baza art.275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva", este decizia Tribunalului Ialomita.

Ioan Becali este, in prezent, incarcerat la Penitenciarul Jilava. Acesta va fi pus in libertate in cursul zilei de miercuri.

Fostul impresar a fost incarcerat pe 20 februarie 2018 dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat definitiv in dosarul mitei pe care a dat-o fostei judecatoare Geanina Terceanu, ca aceasta sa-l achite in prima faza in dosarul Transferurilor. In aceasta cauza, el a primit trei ani de inchisoare, sentinta la care se adauga insa si restul neexecutat din dosarul Transferurilor.

In acelasi dosar, Cristian Borcea a fost achitat, el fiind oricum incarcerat in dosarul Transferurilor. Totodata, fosta judecatoare Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnata la 7 ani de inchisoare pentru luare de mita, aceasta fiind acuzata ca ar fi luat in transe 220.000 de euro de la fratii Becali si Cristian Borcea pentru a-i achita in dosarul Transferurilor, potrivit gandul.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate