Turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată! Vezi cum s-a încheiat procesul în care Silviu Luncan a cerut daune de 40.000 de euro!

Anul trecut, turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Nu mai e un secret că turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată. “Un avocat din Bucureşti, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis. Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie, astfel că dosarul se va judeca pe 13 iunie, la Judecătoria Mangalia. Silviu Radu Luncan îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local - de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia”, scria Adevărul în iunie 2018. Incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din staţiunea Mangalia. În ziua respectivă au fost şase cazuri de persoane înecate pe plajele din Mangalia, marea fiind agitată. Din declaraţiile avocatului, menţionate de anchetatori, acesta a intrat în apă pentru a-şi „face baia zilnică de două ore în mare“. (vezi cum a fost la un pas să se înece Naomi de la Războinici)

Citeste si: Un tanar de 31 de ani s-a inecat pe o plaja din Constanta

Citeste si: Ce tragedie! O fetita de 12 ani, salvata din mare si resuscitata de salvamari, a murit la spital

Citeste si: Adevarul despre fetita care s-a inecat la Mangalia: Ea era singura in apa, unchiul era pe terasa, la o bere

Turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată: "Ce a făcut Procuratura este o bătaie de joc"

"Deşi era steag roşu, omul spune că nu depăşea geamandura. Mai mult, susţine că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la campionate de înot. Acestea ar fi fost motivele pentru care nu a vrut să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut asta. În tot acest timp, pe plajă, un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri, care ulterior a murit, iar salvamarii căutau un copil dispărut, pe care apa l-a scos a doua zi la mal mort. După mai bine de o oră de tratative, mai mulţi turişti au intrat şi l-au scos forţat pe avocat, pe plajă fiind încătuşat de un poliţist local şi dus la poliţia municipală pentru identificare. Cei trei salvamari, Şerban Grigore, Alexandru Soare şi Iulian Vasile Tarciuc, precum şi poliţistul local Manuela Dogaru, susţin că cel salvat a fost recalcitrant, înjurându-i şi ameninţându-i. De cealaltă parte, avocatul spune că salvamarii l-au înjurat şi chiar i-ar fi aplicat câteva lovituri la spate şi la picioare. „Ce a făcut Procuratura este o bătaie de joc. Haideţi să vorbim după aia (data procesului n.red.), când va fi sesizată şi inspecţia judiciară. Sunt multe aici“, a declarat pentru „Adevărul” avocatul bucureştean Silviu Radu Luncan.

fara descriere

Citeşte CONTINUAREA pe stirilekanald.ro

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate