Ucraina nu cedează nicio bucată de pământ pentru pace. Ce avantaje au câștigat ucrainenii în negocierile cu Rusia: „Vor încerca și recuperarea teritoriilor care au fost invadate în 2014 și 2022” | EXCLUSIV

Virgil Bălăceanu, general în rezervă al Armatei Române, a comentat strategia Ucrainei pentru viitoarele negocieri de pace cu Rusia, într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Ucraina a scos din calcule orice armistițiu sau concesie teritorială pentru Moscova, în timp ce Rusia accelerează eforturile de război în zonele de est și sud-est ale țării vecine, cu bombardamente aeriene

și atacuri de artilerie în Donbas și Nicolaev.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al președinției ucrainene: „Războiul trebuie să se încheie cu restaurarea completă a teritoriului Ucrainei și a suveranității ei.”

Ucraina nu cedează nicio bucată de pământ pentru pace. Ce avantaje au câștigat ucrainenii în negocierile cu Rusia

Poziția Kievului este aproape de neclintit după ultimele săptămâni de război, în care Rusia a suferit mai multe eșecuri. 

„Războiul trebuie să se încheie cu restaurarea completă a teritoriului Ucrainei și a suveranității ei”, a spus hotărât Andriy Yermak, șeful de cabinet al președinției ucrainene.

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ucraina a primit încurajări și de la Președintele Poloniei, Andrzej Duda, care a declarat duminică, la Kiev, că întreaga comunitate internațională ar trebui să ceară retragerea Rusiei și că sacrificarea ar fi „o mare

lovitură” pentru întreg Occidentul.

„Au apărut voci îngrijorătoare, care spun că Ucraina ar trebui să cedeze în fața cererilor lui Putin. Doar Ucraina are dreptul să își decidă propriul viitor”, a declarat Președintele Poloniei, Andrzej Duda, primul lider european care s-a adresat Parlamentului Ucrainei în persoană de la începerea războiului.

Citeste si: Volodimir Zelenski, avertisment de ultimă oră! Ce se întâmplă dacă Ucraina nu primește ajutor de urgență

Virgil Bălăceanu, general în rezervă al Armatei Române: „Când ai succes în apărare, te pregătești pentru următoarea etapă, care este contraofensiva.”

Ucraina nu cedează nicio bucată de pământ pentru pace. Ce avantaje au câștigat ucrainenii în negocierile cu Rusia

Virgil Bălăceanu, general în rezervă al Armatei Române

[Sursa foto: Facebook]

Reorganizarea eforturilor Rusiei în estul și sud-estul Ucrainei n-au însemnat neapărat un succes pentru armata Kremlinului. Nord-estul Harkovului a dat deja primele semne ale unei potențiale contraofensive ucrainene și, chiar dacă este, momenta, prematur să se pună problema de așa ceva, declarațiile venite din partea Kievului dau indicii despre planurile armatei ucrainene din următoarele luni.

„În logica acțiunilor militare și în logica războiului, când ai succes în apărare, te pregătești pentru următoarea etapă, care este contraofensiva. În funcție de pregătirea pentru contraofensivă, care înseamnă, în primul rând, o înarmare cu armament ofensiv, va fi și o etapă în care vor încerca și recuperarea teritoriilor care au fost invadate în 2014 și 2022.(...) Contraofensiva de eliberare a întregului teritoriu al Ucrainei este o acțiune de amploare, care vizează inclusiv Crimeea”, le-a explicat gen. Virgil Bălăceanu jurnaliștilor WOWbiz.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Volodimir Zelenski, avertisment de ultimă oră! Ce se întâmplă dacă Ucraina nu primește ajutor de urgență

Mișcarea care l-ar distruge pe Vladimir Putin. Totul s-ar putea întoarce împotriva lui: "Acesta va fi un semnal de insubordonare"

Există sau nu riscul ca Rusia să atace România? Comandantul trupelor NATO, avertisment despre cel mai negru scenariu: „Trebuie să luăm în calcul un atac chimic sau cu arme...

Se schimbă tot pentru 3 zodii începând de MÂINE. Previziuni pentru fiecare zodie

Se dau MAI MULȚI BANI la PENSIE! Se majorează PENSIA dacă treci de această vârstă

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Ce pensie vor avea cei născuți în anii 60-70. Calculele sunt deprimante

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies