Ultimă oră! Al cincilea județ din România în care masca va fi obligatorie. Măsura intră în vigoare de la 1 august

A fost anunțat și al cincilea judeţ din România care impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Este vorba despre Galați. Măsura va intra în vigoare începând din data de 1 august. 

Distribuie pe:

Autor: Amalia Florea

Ultimă oră! Al cincilea județ în care masca va fi obligatorie. Măsura intră în vigoare de la 1 august
masca


In articol:

A fost anunțat și al cincilea judeţ din România care impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Este vorba despre Galați. Măsura va intra în vigoare începând din data de 1 august. 

Ultimă oră! Al cincilea județ din România în care masca va fi obligatorie. Măsura intră în vigoare de la 1 august

Grupul tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise, începând din 1 august. De asemenea, administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii și până la 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică.

„În scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2 se dispune desfășurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea măsurilor de distanțare fizică.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

De sâmbătă, 01 august 2020, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirii unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în intervalul orar 23.00-06.00.

Citeste si: Pacienții bolnavi de Covid-19 nu vor mai fi transportați cu izoleta! Anunțul făcut de Raed Arafat

Citeste si: LIVE VIDEO. Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră: Situația e extrem de gravă!

Citeste si: Breaking news! Un alt oraș din România impune purtarea obligatorie a măștii de protecție. Când va intra în vigoare măsura?

În intervalul menționat operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și respectarea măsurilor de protecție individuală și igienă. Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00", se precizează în comunicat.

„Se dispune modificarea excepției de la regulile de distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, piscinelor și ștrandurilor, în sensul în care distanța mai mică de 2 m între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)", se mai arată în comunicatul Prefecturii Galați.

Urmatorul articol
Citește și:

Pacienții bolnavi de Covid-19 nu vor mai fi transportați cu izoleta! Anunțul făcut de Raed Arafat

Accident îngrozitor într-un parc de distracții! Doi copii au sărit în aer. Totul a fost filmat

Alina Pușcaș, primele declarații despre silueta de invidiat! Cum reușește să se mențină în formă vedeta

Andra Volos a spus adevărul! Care este motivul despărțirii dintre ea și Bogdan Mocanu? „Am văzut postările. A mers cu fete pe...”

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies