ULTIMĂ ORĂ Sărbătorile de iarnă 2020, în pandemie. Noi măsuri anunțate de Raed Arafat: Fără petreceri și colindători 

Raed Arafat a anunțat cum pot petrece românii sărbătorile de iarnă.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat joi seară că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. În aceste condiții, românii vor petrece pentru prima oară Crăciunul și Revelionul cu restricții.

Noi măsuri anunțate de Raed Arafat: Fără petreceri și colindători 

Raed Arafat face un apel la responsabilitate și transmite românilor că trebuie să limiteze contactul cu membrii familiei, pentru a nu le pune sănătatea în pericol.

Arafat a făcut un apel la români să respecte măsurile de protecţie în timpul sărbătorilor de iarnă.  „Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă.

Citeste si: Scene STUPEFIANTE la Constanța. Curtea Spitalului Județean a devenit morgă: Cadavrele constănţenilor morți de Covid au fost înșirate pe alee VIDEO

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupuri a celor care merg la lucru. De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi a celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni.

Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a afirmat Raed Arafat.

Șeful DSU precizează că nu sunt permise petrecerile în stradă. „Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu. Pârtiile sunt deschise dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distantarea fizică”, spune Raed Arafat.

Stațiunile rămân deschise. Ce se întâmplă cu mersul la colindat

Raed Arafat a anunțat că stațiunile de schi vor fi deschise, inclusiv telecabina dar cu număr redus de persoane, iar rezervările pentru vacanțe sunt permise, însă „cu respectarea regulilor” din starea de alertă.

Citeste si: Peste 7000 de cazuri noi de coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților internați la ATI rămâne ridicat

În privința colindatului de Crăciun, secretarul de stat a spus că recomandă ca românii să nu se deplaseze din casă în casă, pentru că riscă să se îmbolnăvească. „Sfatul este evitați acest lucru, chiar dacă e o tradiție, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecție crește mult”, a explicat șeful DSU.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies