Ultimă oră! Un diplomat român a fost ucis în atacul terorist din Kabul

Informație de ultim moment: un diplomat român a fost ucis în atacul terorist din Afganistan.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Un diplomat român și-a găsit sfârșitul într-un atac terorist care a avut loc la Kabul. Atacul a avut loc în noaptea de luni spre marți în Afganistan, conform Știrile Kanal D.

Citeste si: Tragedie în Argeș! Fiul unui consilier local a fost omorât în bătaie

Citeste si: Căpitanul Naționale României s-a retras din activitate înainte de derby-ul cu Spania! Ce scrisoare a transmis

Comunicat MAE

”În contextul atacului terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar. Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noștri. Transmitem sincere condoleanțe familiei victimei și recuperare rapidă persoanei rănite. Precizăm că atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol. Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit. Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare”, scrie în comunicat.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate