Ultima scrisoare a mamei către Gabriela, fata ucisă în accidentul auto: ”În fiecare poveste se află un monstru; ţine în frâu demonii”

Mama Gabrielei, tânăra de 20 de ani ucisă azi într-un accident de la Cluj, i-a scris acesteia o scrisoare emoţionantă în 2016, la majoratul acesteia.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Liliana Rîpan, mama Gabrielei, tânăra ucisă azi într-un tragic accident auto, i-a trimi acesteia o scrisoare extrem de emoţionantă la împlinirea vârstei de 16 ani.

”Scumpa mea fiică,
Parcă ieri ai venit pe lume. Îmi amintesc cum te-am ţinut în braţe pentru prima oară. Tu, Micuţa mea, erai atât de mică şi fragilă… Mi-ai ţinut degetul cu mâna ta micuţă şi mi-ai zâmbit. Amintirea acelui moment s-a întipărit în inima mea pentru tot restul timpului care a urmat…

Scumpa mea, sunt anumite lucruri pe care vreau să le împărtăşesc cu tine astăzi-experienţele şi gândurile mele. Citeşte oricând te vei simţi abătută, poate că vei găsi o rază de speranţă prin intermediul lor.
Aş vrea să-ţi mărturisesc pentru început că îmi doresc să fii orice îşi doreşte inima ta să fii. Nu imita pe nimeni altcineva, rămâi fidelă adevăratului tău EU. Nu pretinde să fii cineva care nu eşti, pentru a satisface aşteptările altor oameni. Lumea ne forţează să purtăm măşti. Trist, de-a lungul timpului începem să confundăm aceste măşti artificiale cu chipurile pe care le-am ascuns în trecut. Nu lăsa ca acest lucru să ţi se întâmple ţie!

Aminteşte-ţi întotdeauna că nimeni nu îţi datorează nimic. Dacă cineva te iubeşte este fiindcă există ceva special în tine care le-a atins inimile şi le-a adus bucurie imensă. Pe măsură ce vei înainta în vârstă încearcă cu îndârjire să găseşti în tine ceva special şi, recunoscându-l şi apreciindu-l, permite-i să se dezvolte astfel încât să întâlneşti mai multă dragoste şi mai multă prietenie.

Lumea este un loc frumos, însă adesea, câteva lucruri o pot face să pară dură. Templul lui Dumnezeu este făcut din dragoste. Templul omului este cel construit din pietre. Deschide-ţi inima către bunătate! Indiferent de ce se va întâmpla, nu lăsa ca oamenii sau gândurile negative să pună stăpânire pe tine. Alegerea dintre a fi un optimist sau un pesimist se va afla totdeauna în faţa ta. Alege înţelept!

Nu lăsa să dispară copilul din sufletul tău! Atâta timp cât ai grijă de el vei găsi fericire şi bucurie în viaţă.
Draga mamei, fii ÎNDRĂZNEAŢĂ, fii CURAJOASĂ, crede în puterea VISURILOR tale; visurile care strălucesc precum stelele în ochii tăi senini îţi vor lumina întotdeauna calea.

Există un scop în orice şi-n oricine în viaţa ta. Orice experienţe îţi apar în cale, străduieşte-te să găseşti sensul din spatele lor. Găseşte spaţiul în inima şi mintea ta pentru a învăţa o nouă lecţie din fiecare destinaţie. Când vei avea nevoie, nu ezita să ceri ajutor de la cei din jurul tău.
Copilul meu scump, am citit undeva că viaţa fiecărui om este o poveste scrisă de degetele lui Dumnezeu. Vor fi momente în viaţa ta când vei crede că acest lucru nu este tocmai adevărat; vei simţi că viaţa ta este prea grea pentru a fi un basm. În acel moment vreau să-ţi aminteşti că basmele conţin minuni şi frumuseţe, însă şi câteva lucruri rele. În fiecare poveste se află o vrăjitoare, o regină sau un rege nemilos, un monstru, un căpcăun, ceva ce cauzează neplăceri şi supărare. Cheia este să învingi acest rău, încetul cu încetul. Înainte de a cuceri aceste forţe externe, cucereşte monştrii care se pitesc în propria inimă, ţine în frâu demonii lăuntrici.

Fata mea, la aniversarea ta, îţi doresc ca SĂNĂTATEA să fie tot timpul împreună cu tine, FERICIREA să te însoţească la fiecare pas, DRAGOSTEA să-ţi fie în permanenţă la îndemână iar NOROCUL să te aştepte la fiecare colţ.
Fiica mea, să înveţi de la fiecare floare primită să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare.

Să nu uiţi niciodată cine te-a făcut …OM…MARE!
La mulţi ani, Gabi!
Cu dragoste, te îmbrăţişează
MAMA”.

Mesajul mamei Gabrielei a fost postat pe pagina de Facebook a acesteia pe 6 noiambrie 2016, atunci când fata a împlinit 18 ani.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate