Umilit la locul de muncă: un bugetar, obligat de superiori să sape în curte și să vopsească garduri - Andrei Henea nu avea voie să vorbească cu colegii și nici să ducă prăjituri de ziua lui

Un angajat al Direcției de Asistență Comunitară din Iași trebuie să primească daune morale în valoare de 10.000 de euro după ce magistrații de la Curtea de Apel au stabilit că a fost umilit la locul de muncă.

Autor: R.L.

In articol:

 

Andrei Henea a apelat la justiție după ce a fost umilit la locul de muncă, Direcția de Asistență Comunitară din Iași aflându-se în subordinea Primăriei Iași începând cu anul 2009.

În 2014, Andrei Henea, care lucra ca șofer, a fost concediat după un conflict cu conducerea instituției.

Bărbatul a intentat proces și a cerut ca decizia de concediere să fie anulată, iar el să fie reîncadrat pe post. Doi ani mai târziu, în 2016, Henea s-a întors la locul de muncă, după decizia Curții de Apel Iași, dar a fost hărțuit în permanență de superiori.

Umilit! Un bugetar, obligat să sape în curte și să vopsească garduri

Andrei Henea nu a mai fost primit la locul de muncă pe funcția inițială, de șofer, ci a fost desemnat să se ocupe de mai multe activități gospodărești la un centru DAC. Bărbatul primise sarcina să sape în curte, să vopsească garduri sau să taie iarba. Și programul i-a fost modificat.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Andrei Henea a povestit că nu i s-a permis să ducă prăjituri de ziua lui, iar directoarea instituției, Luminița Munteanu, le-ar fi interzis colegilor să discute cu el.

Angajatul DAC a ajuns iar în instanță, de data aceasta pentru umilințele la locul de muncă. Curtea de Apel a decis ca Andrei Henea să primească daune morale în valoare de 10.000 de euro. Decizia este definitivă, anunță jurnaliștii de la adevărul.ro.

Citeste si: Doliu! David Guetta e în lacrimi. A murit omul pe care se baza cel mai mult

Citeste si: A muncit toată vara la un restaurant de pe litoralul românesc! Câți bani a strâns

Citeste si: Se schimbă tot ce știai în cazul Caracal! Alexandru Cumpănașu, anunț de ultimă oră

"Curtea reţine traumatismul afectiv şi moral suferit de reclamant înplan profesional şi familial, putându-se vorbi de ruperea achilibrului emoţional şi ca atare de crearea unor daune morale.

Efectele atitudinii de hărţuire psihologică adoptate de angajator cu consecinţe directe în planul stabilităţii la locul de muncă nu se resimt doar în jurul momentului, ci se perpetuează pe toată perioada ulterioară evenimentelor în discuţie, până la momentul în care se poat vorbi de o reabilitare psiho-socio-profesională a salariatului”, se arată în decizia judecătorilor.

Deși au fost audiați mai mulți martori, nu s-a putut stabili cu exactitate dacă într-adevăr Andrei Henea a avut parte de un tratament umilitor la locul de muncă.

„Nu a fost dovedit faptul că subscrisa l-a obligat pe reclamant prin intermediul reprezentanţilor să presteze muncile de a săpa, tunde iarba, vopsi gardurile, plantarea de copaci”, scrie în motivarea Curții de Apel Iași.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adevarul despre starea de sanatate a lui Florin Salam! Prima declaratie a artistului, dupa ce s-a spus ca sufera de o boala grava

Soţia lui Horia Ghibuţiu i-a dat ideea să scrie o carte! Jurnalistul şi-a compus textele în timp ce Carmen dormea!

Alertă ANM! Urmează trei zile periculoase în România! Pragul critic va fi depășit! Evitați deplasările

S-a aflat ce salariu va avea bona angajată de Adela Popescu

E prăpăd la Casele de Pensii! Românii dau în judecată statul. A început recalcularea pensiilor

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Bill Gates a dispărut după divorț. Cine l-a speriat pe miliardar. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies