Un alt roman, suspectat de legaturi cu organizatii teroriste! E cercetat in Italia

Un cetăţean român şi doi marocani suspectaţi de legături cu organizaţii teroriste islamiste sunt cercetaţi în nordul Italiei pentru trafic de droguri şi posibile legături cu grupuri teroriste islamiste.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

fara descriere

Cei trei indivizi se deplasau cu un vehicul prin orăşelul italian Montecatini Terme, situat în apropiere de Florenţa, relatează Mediafax. Şoferul a refuzat să oprească la un control de rutină al poliţiei. Maşina a fost abandonată după câteva sute de metri, iar cei trei indivizi au fugit pe jos. Autorităţile italiene au reuşit să îi reţină după câteva ore. Suspecţii sunt doi marocani şi un român cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, rezidenţi în Italia, informează publicaţia Firenze Post.

În vehiculul abandonat au fost găsite droguri, telefoane mobile, o carte despre Osama Ben Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida, şi un exemplar al Coranului.

Investigaţia a fost preluată de Divizia Investigaţii Generale şi Operaţiuni Speciale (DIGOS).

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi în libertate pentru opunere de rezistenţă în faţa agenţilor autorităţilor, trafic de droguri şi posibile legături cu organizaţii teroriste internaţionale. Autorităţile italiene încearcă să afle dacă suspecţii au contacte cu militanţi islamişti.

Un alt român a fost în centrul unui scandal de terorism. Constantin Luigi Boicea, un tânăr din Craiova, a fost condamnat definitiv anul trecut la 3 ani şi 4 luni de închisoare de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie pentru propagandă în favoarea ISIS şi pregătirea unui atac terorist.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate