Stiri

Un bărbat a murit după ce a mâncat creier de veveriţă

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: M. B.


Un bărbat a murit după ce a mâncat creier de veveriţăicon photo
 
O boală cerebrală degenerativă şi extrem de rară a răpus un bărbat în New York, după ce acesta a mâncat creier de veveriţă. Bărbatul, un vânător în vârstă de 61 de ani, a fost transportat la spital, cu simptome de psihoză, schizofrenie, demenţă şi dificultăţi de mers. După cinci luni, a murit. Scanările creierului au arătat că bărbatul contractase o formă rară a bolii Creutzfeldt-Jakob (BCJ), care distruge creierul.
 
Cazul a fost prezentat în luna octombrie, la reuniunea anuală a Societăţii de Boli Infecţioase din America. Cercetătorii cred că bărbatul a contractat o variantă a Bolii Creutzfeldt-Jakob (BVCJ), care a fost diagnosticată la doar câteva sute de pacienţi în întreaga lume. Maladia este înrudită cu encefalopatia spongiformă bovină, adică „boala vacii nebune”.
 
Un bărbat a murit după ce a mâncat creier de veveriţă
 
BVCI a fost identificată pentru prima dată în ani ’90, de o unitate de cercetare din Scoţia. Din 2012 şi până acum, au fost raportate doar 250 de îmbolnăviri cu BVCJ. În majoritatea cazurilor, această boală cerebrală a fost contractată de oameni care au mâncat carne de la animale care sufereau de encefalopatie spongiformă. De obicei, speranţa de viaţă a unui pacient cu BVCJ este de aproximativ 13 luni.
 
În cazul vânătorului de 61 de ani, BVCJ nu a fost confirmată încă, deoarece cercetătorii ar trebui să îi testeze ţesutul cerebral pentru a verifica forma de BCJ de care suferea. În momentul de faţă, cercetătorii încearcă să obţină permisiunea pentru a face acest lucru.
 
Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO
 
Bianca Drăguşanu a fost atenţionată de Fisc să-şi platească datoriile! Vezi câţi bani a achitat Bianca! EXCLUSIVicon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Luni, de la 22:30, la “Vrei să fii milionar?”: Profesie surprinzătoare a unei concurente! “Sunt trainer la un studio de videochat”icon photo

Vedete

Luni, de la 22:30, la “Vrei să fii milionar?”: Profesie surprinzătoare a unei concurente! “Sunt trainer la un studio de videochat”

Gabriela Corliceanu este concurenta care păşeşte, cu paşi fermi luni, în competiţia “Vrei să fii milionar?”, pentru câştigarea marelui premiu.

Titlu secțiune