Un bărbat a murit după ce a mâncat creier de veveriţă

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
O boală cerebrală degenerativă şi extrem de rară a răpus un bărbat în New York, după ce acesta a mâncat creier de veveriţă. Bărbatul, un vânător în vârstă de 61 de ani, a fost transportat la spital, cu simptome de psihoză, schizofrenie, demenţă şi dificultăţi de mers. După cinci luni, a murit. Scanările creierului au arătat că bărbatul contractase o formă rară a bolii Creutzfeldt-Jakob (BCJ), care distruge creierul.
 
Cazul a fost prezentat în luna octombrie, la reuniunea anuală a Societăţii de Boli Infecţioase din America. Cercetătorii cred că bărbatul a contractat o variantă a Bolii Creutzfeldt-Jakob (BVCJ), care a fost diagnosticată la doar câteva sute de pacienţi în întreaga lume. Maladia este înrudită cu encefalopatia spongiformă bovină, adică „boala vacii nebune”.
 
 
BVCI a fost identificată pentru prima dată în ani ’90, de o unitate de cercetare din Scoţia. Din 2012 şi până acum, au fost raportate doar 250 de îmbolnăviri cu BVCJ. În majoritatea cazurilor, această boală cerebrală a fost contractată de oameni care au mâncat carne de la animale care sufereau de encefalopatie spongiformă. De obicei, speranţa de viaţă a unui pacient cu BVCJ este de aproximativ 13 luni.
 
În cazul vânătorului de 61 de ani, BVCJ nu a fost confirmată încă, deoarece cercetătorii ar trebui să îi testeze ţesutul cerebral pentru a verifica forma de BCJ de care suferea. În momentul de faţă, cercetătorii încearcă să obţină permisiunea pentru a face acest lucru.
 
Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate