Un medic din Deva, infectat cu coronavirus din cauza echipamentului improvizat: „Nu am putut lăsa pacientul cu hemoragie, să nu-l tratez”

Un medic din Deva și-a riscat sănătatea pentru a trata un pacien infectat cu coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Ioan Demeter, șeful Secției Interne 2 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, a fost infectat cu coronavirus după ce a intrat în contact cu un pacient, îmbrăcat într-un costum de protecție improvizat.

„Sunt medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, şef de şecţie la Boli Interne 2. Şi am aflat că m-am infectat cu acest virus. Bănuiesc care este contactul care mi-a dat această infecţie”, a spus medicul din Deva.

Conștient că își riscă sănătatea, medicul din Deva l-a tratat pe bărbatul despre care știa că este infectat cu coronavirus.

„Am făcut o endoscopie la un pacient de la Oncologie, unde medicii şi toţi pacienţii erau infectaţi. Din lipsă de echipament specific pentru o astfel de manoperă care generează aerosol, m-am infectat. Nu am putut lăsa pacientul cu hemoragie digestivă superioară, să nu-i pun un diagnostic, să nu-l tratez. Şi am decis cu cele două asistente cu care lucrez în laboratorul de endoscopie să-i facem gastroscopie cu o costumaţie improvizată, nu specifică pentru ceea ce trebuia.

În momentul de faţă sunt internat la secţia de Boli Infecţioase la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Sper să mă fac bine, îmi pare rău că nu pot fi alături de colegii mei în aceste momente, aşa cum am fost înainte de internarea în spital”, a declarat Ioan Demeter, șeful Secției Interne 2 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, conform Digi24.

Citeste si: Strigătul de disperare al unei asistente de la Suceava: "Ne lipim combinezoanele cu scotch și le căptușim cu cearșaful de pe targă"

Ioan Demeter: „Se strecoară ideea că dezertează medicii”

„Din păcate, deşi unii spuneau din timp - când urmăream ce se întâmplă în China şi începuse în Italia - să ne aprovizionăm, să facem stocuri de materiale, fiindcă nu se vor mai găsi mai târziu deloc - ceea ce s-a şi întâmplat -, alţii nu inţelegeau aceste lucruri, din păcate. Şi am ajuns într-o situaţie neplăcută care este de fapt în momentul de faţă generală, la toate spitalele.

Am un gust amar când pe aici, pe colo se strecoară ideea că dezertează medicii şi fug de responsabilitate. Probabil că sunt cazuri de acest gen, dezertează majoritatea din motivul că nu au ceea ce trebuie. Ar trebui să fie gândită asistenţa medicală, o adevărată armată a halatelor albe, o armată care să fie coordonată de nişte comandanţi cu experienţă, şi nu diletanţi. 

În aceste momente nu trebuie să ne axăm pe critică şi pe acuzaţii, ci dimpotrivă, trebuie să fim uniţi, să punem cu toţii umărul ca să ducem la bun sfârşit acest război”, a mai declarat medicul.

sursa foto: ServusPress

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate