Un preot din Iași ține slujbe pentru cei afectați de coronavirus și strânge pomelnice pe Facebook: „Ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi”

Un preot român sare în ajutorul victimelor coronavirusului prin slujbe pe care le ține special pentru cei afectați, iar pomelnicile sunt strânse pe Facebook.

Coronavirus. Un preot din Iași strânge pomelnice pe Facebook
Autor: C.G.

In articol:

Coronavirus. Un preot din Iași strânge pomelnice pe Facebook
Coronavirus. Un preot din Iași strânge pomelnice pe Facebook

Preotul Dan Damaschin, din Iaşi, a postat pe pagina lui de Facebook că susține mai multe slujbe pentru toți oamenii afectați de coronavirusul din China și din Italia. De asemenea, a chemat oamenii să lase în comentarii numele celor dragi pentru listele cu pomelnice.

"Dragii noștri. Aflăm de la credincioși, de la mamele noastre din Maternitate și, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook și de pe Whatsapp, de suferința provocată de așa numita epidemie de Coronavirus.  Chiar dacă avem rezervele noastre susținute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societății Științifice Românești, se impune să fim alături de frații și surorile noastre afectați de aceste evenimente.

Fie că vorbim de suferința bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenție firești recomandate de instituțiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de … numai Dumnezeu știe cine, un lucru este clar. Oamenii noștri dragi, de aproape sau de departe, suferă.

În această situație, vă îndemnăm și noi să întețim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniștea și ajutorul celor încercați, prin pravila zilnică prin milostenia firească și mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc

sau demonic ce nu poate fi biruit.

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Tocmai de aceea și noi, creștinii din jurul Bisericii Maternității Cuza Vodă din Iași, vom săvârși zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) și Taina Sfântului Maslu. 

Toți cei ce doresc să fie purtați în rugăciunile noastre, afectați de evenimentele mai sus menționate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toții cu Mila și Harul Bunului Dumnezeu.

Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, liniște sufletească și pace la toată lumea!", a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Cel mai titrat boxer român în activitate are o poveste de viață ca un scenariu de la Hollywood! În ring, un dur, acasă... casnicul perfect

Citeste si: Coronavirus! În magazine se duce o luptă aprigă pentru supraviețuire. Imagini șocante cu oameni care se „bat” pe provizii de mâncare

Citeste si: Gestul la care a recurs Dani Mocanu de frica coronavirusului. Cu ce a putut să înlocuiască masca medicinală: „Te-ai făcut de râs!”

Un medic ieșean le râde în nas oamenilor care se tem de coronavirus: "Mă ofer voluntar să mă infectez"

Medicul Răzvan Constantinescu îi ironizează pe toți cei care se simt speriați de virusul mortal. Mai mult, el a făcut și o declarație șocantă, prin care a spus că se oferă să se infecteze cu acesta pentru a demonstra că nu este atât de periculos.

Coronavirus. Un preot din Iași strânge pomelnice pe Facebook
Coronavirus. Un preot din Iași strânge pomelnice pe Facebook

El atrage atenția asupra faptului că pericol vital există doar pentru categoriile vulnerabile – persoane bolnave, vârstnici.( Citeste si: Coronavirus România. Isterie generală: rafturile magazinelor sunt goale, iar oamenii se calcă în picioare)

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Christian Sabbagh a devenit „Membru de Onoare” al Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operatii: „Au facut sacrificii uriase pentru ca noi sa fim feriti de necazuri...

Aurelian Temișan, prima reacție după ce finul lui, George Burcea, a fost prins sub influența drogurilor: „Nu călca pe iubirea altora pentru binele tău”

Remus a parasit Survivor Romania, chiar de ziua lui de nastere

4 zodii afectate de intrarea în sezonul Fecioarei. Rac, Gemeni…

Anunț de ultimă oră despre FLORIN SALAM. Cum se simte, de fapt, manelistul

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Ce-i leagă pe Buzdugan, Păsărin și Alex Velea? Adevărul din spatele celebrității

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies