Un recidivist implicat în mai multe urmăriri ca-n filme a comis-o din nou: a gonit cu 200 de km/h, cu poliţia după el

Un tânăr din Straja, o veche cunoştinţă a poliţiştilor rutieri, implicat de-a lungul timpului în mai multe urmăriri ca-n filme, care se puteau solda în orice moment cu tragedii, a fost protagonistul unui nou eveniment similar.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Tânărul a fost implicat în două urmăriri în trafic la interval de câteva ore, fiind înregistrat de radar circulând cu aproape 200 de kilometri la oră. Asta în condiţiile în care Dănuţ Ursulean este eliberat condiţionat în urma unor condamnări pentru contrabandă şi infracţiuni la regimul rutier.

Urmăriri pe distanţe de peste 10 kilometri, contrabandă, poliţişti nevoiţi să sară din maşină pentru a-şi salva viaţa, acestea sunt pe scurt datele din „CV-ul” lui Dănuţ Ursulean, în vârstă de 28 de ani, care a ajuns din nou în arestul poliţiei judeţene. El a fost reţinut duminică noapte pentru 24 de ore, scrie Monitorul de Suceava.

A gonit cu 200 de km/h şi i-a explodat un pneu de la maşină. Norocos, fugarul a scăpat fără leziuni

Într-o primă fază, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Dănuţ Ursulean, în vârstă de 28 de ani, a condus un autoturism Audi A8 prin municipiul Suceava, iar un echipaj rutier a încercat să-l oprească. Fugarul a gonit cu poliţia după el până la Dănila. În timpul urmăririi, şoferul a fost înregistrat de radar cu aproximativ 200 de kilometri la oră şi a reuşit să-şi piardă urma. A doua zi, duminică, poliţiştii de la Secţia Rurală Dărmăneşti au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că pe raza satului Măriţeia Mică se află un autoturism Audi A8 abandonat, cu volan pe partea dreaptă, fără numere de înmatriculare, de culoare gri, suspendat pe un cric, având lipsă roata dreapta faţă. Între timp, la maşină a ajuns un tânăr care a schimbat roata maşinii, iar când i-a văzut pe poliţişti a întors maşina şi a demarat în trombă. A început practic a doua urmărire după aceeaşi maşină. De această dată, şoferul fugar a abandonat maşina relativ repede, la intersecţia cu E 85, şi a luat-o la fugă pe jos, pe câmp. Unul dintre poliţişti a fugit pe câmp şi l-a somat pe suspect, cu armamentul din dotare, să se oprească. Fugarul s-a supus somaţiilor legale, fiind reţinut şi identificat ulterior în persoana lui Dănuţ Ursulean, din Straja.

În urma audierilor, tânărul a recunoscut că în noaptea anterioară a fost urmărit de către un echipaj al poliţiei rutiere pe raza municipiului Suceava, reuşind să scape pe raza satului Dănila, unde, din cauza vitezei excesive, aproximativ 200 km/h, i-a explodat un pneu la maşină. În acea noapte, tânărul a abandonat autoturismul şi a fugit pe câmp.

Dănuţ Ursulean nu are drept de a conduce în urma condamnărilor suferite şi era eliberat condiţionat de la finele anului trecut.

În cursul zilei de duminică, pe numele tânărului din Straja a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: