Un reputat om de stiinta din Germania, marturisiri neasteptate despre romani: "Voi sunteti..."

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

fara descriere
 
Barbara Deppert Lippitz, un arheolog german si probabil cel mai mare expert in aur din Europa, a vorbit intr-un interviu despre romani si in special despre Romania. Mai mult decat atat a vorbit despre importanta aurului de la noi din tara.
 

 

 
"Voi sunteţi cu siguranţă urmaşii dacilor. Românii au venit, au luat aurul, au stat o perioadă şi au plecat. Este adevărat că au lăsat şi câteva urme prin această trecere temporară pe teritoriul dac. Au lăsat puţină latină, pentru că latină era limba oficială, au lăsat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi române, şi foarte puţine obiceiuri, dar ei nu au putut să schimbe structura poporului dac, până la plecarea lor şi nici după aceea.
 

 

 
Poporul român, care desigur a suferit şi alte influenţe, se deosebeşte radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Şi această este cea mai importantă moştenire păstrată de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viaţă lor, iar viaţă lor era natura.”
 
"Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră şi numai cine nu vrea nu o priveşte la adevărată ei valoare. După părerea mea, sunteţi singura ţară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur", a declarat aceasta potrivit Formula AS.

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate