Un veteran supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial s-a stins din viață. Avea 98 de ani

Artemiu Șimonca, în vârstă de 98 de ani, s-a stins din viață, sâmbătă, 9 ianuarie 2021!

Artemiu Șimonca
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Artemiu Șimonca, în vârstă de 98 de ani, s-a stins din viață. Veteranul supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial și-a pierdut viața sâmbătă, 9 ianuarie 2021.

Citeste si: Motivul real pentru care Ilie Năstase ar fi agresat-o pe soția lui! Ioana spune tot adevărul despre scandal: "Se găseau tot timpul motive..."

Artemiu Șimonca a fost ofițer al Armatei Române, dirijor al corului bisericii, profesor și director al Liceului Textil din Arad. „ Azi, 9 ianuarie 2021, la vârsta de 98 de ani, a plecat la oastea din ceruri Colonel Veteran de război, profesor, Artemiu Șimonca din municipiul Arad, participant activ la bătăliile din cel de al doilea Război mondial. Sunt foarte bulversat de această veste, am fost foarte apropiat de dumnealui, ne sunam la telefon, mergeam în vizita acasă, m-am simțit întotdeauna fericit în prezența sa, îi ascultam poveștile, amintirile. Se mândrea tot timpul cu familia dânsului, numeroasă și frumoasă, în special cu strănepotul dânsului, Ștefan, violonist în orchestra lumii, care ne-a făcut cinstea de a-l putea auzi cântând la monumentul de la Păuliș.

Eroul veteran de război, Artemiu Șimonca a fost un om în adevăratul sens al cuvântului, activ, prezent la multe activități organizate de administrația județului si a orașului Arad. Veteranii de război, atâția câți au mai rămas în viață, aduc un pios omagiu celui plecat dintre noi și transmit sincere condoleanțe familiei greu încercate.

Rămas bun, eroul nostru!”, a fost mesajul transmis de colonel (r) Sandu Crișan, președintele Filialei ANVR „Zărandul” Arad, conform aradon.ro.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cine era Artemiu Șimonca

Artemiu Șimonca s-a născut în 1922 în județul Sălaj.

Acesta a absolvit, în 1944, Școala de Ofițeri de rezervă nr.4 din Arad, fiind avansat pe 24 ianuarie 1944 la gradul de sublocotenent.

Citeste si: Romanii au ales, aseara, „Survivor Romania”!

În luna septembrie a aceluiași an, trupele horthiste au ocupat Aradul și se pregăteau să forțeze Valea Mureșului, cu ajutor german, sperând să ajungă în interiorul României. Detașamentul „Păuliș” a scris la acea vreme istorie în Defileul Mureșului, când au oprit un inamic mult mai numeros și mai bine dotat.

Un veteran supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial s-a stins din viață
Un veteran supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial s-a stins din viață[Sursa foto: PixaBay]

sursa- aradon.ro

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O cunoscută artistă a făcut anunțul momentului! Este însărcinată în 4 luni: "E cea mai mare minune..."

Soția lui Tzanca Uraganul, replică acidă la adresa celor două vloggerițe, în scandalul momentului: “Nu le-am văzut o dată să se spele”

Adela Popescu a spus care a fost motivul pentru care a ținut sarcina ascunsă! "Am hotărât să ma retrag..."

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Încă o nenorocire s-a abătut asupra României! Se extinde cu repeziciune

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mărturii despre viaţa de apoi. O femeie susține că timpul se oprește pe acel tărâm. Ce spun specialiștii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies